R. T. Erdoganas kritikuoja ES dėl nepakankamos kovos su terorizmu | kl.lt

R. T. ERDOGANAS KRITIKUOJA ES DĖL NEPAKANKAMOS KOVOS SU TERORIZMU

  • 1

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas trečiadienį kritikavo Europos Sąjungos šalis dedant nepakankamai pastangų, kad būtų susidorota su teroristinėmis organizacijomis.

Tokius komentarus Turkijos vadovas išsakė likus dienai iki Ankaroje vyksiančio aukštų ES pareigūnų susitikimo.

Sakydamas kalbą vietos valdžios susirinkime, R. T. Erdoganas kritikavo Europos šalis įgalinant uždraustą Kurdistano darbininkų partiją (PKK) ir pamokslininko Fethullah'os Guleno judėjimą, kurį Turkija kaltina dėl bandymo 2016-aisiais šalyje įvykdyti perversmą. Ankara abi organizacija laiko teroristinėmis.

Pasak prezidento, tokių teroristinių grupuočių kaip PKK nariai gali laisvai judėti Europoje. „Norėtume įspėti savo draugus Europoje, kad tie teroristai vieną dieną ginklus nukreips į jus“, - pareiškė R. T. Erdoganas.

Be kita ko, Turkijos prezidentas dar kartą pasmerkė antradienį Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTT) paskelbtą verdiktą, kad Turkija privalo paleisti prokurdišką opozicijos politiką Selahattiną Demirtasą, kuriam nuo 2016 metų lapkričio taikomas kardomasis kalinimas.

„EŽTT, kieno pusę tu palaikai?“ - klausė R. T. Erdoganas, pridurdamas, kad nė viena šalis ar institucija neturi teisės kalbėti apie demokratiją, jei pati palaiko terorizmą.

„Tai vadinama ne parama reikalavimams užtikrinti teisingumą ir laisvę, o atviru terorizmo garbinimu, meile terorizmui“, - kalbėjo prezidentas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Kokia dar kova su teroristais? Pagal fasistinio kremliaus nurodyma, frau Frankenstein reikalauja i ES isileisti dar daugiau juodojo amaro...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS