Rumunija turės trečią vyriausybės vadovą per septynis mėnesius | kl.lt

RUMUNIJA TURĖS TREČIĄ VYRIAUSYBĖS VADOVĄ PER SEPTYNIS MĖNESIUS

  • 0

Rumunijos valdantieji socialdemokratai (PSD) antradienį į premjerės postą pasiūlė skirti europarlamentarę Vioricą Dancilą (Vioriką Dančilą), kai dėl partijoje vykstančių vidinių kovų dėl valdžios atsistatydino jau antras kairiosios vyriausybės vadovas Mihai Tudose (Mihajus Tudosė).

„Ponia Dancila nuo 2009 metų yra Europos Parlamento narė. Ji yra gerbiama, neieško konfliktų, yra komunikabili, jos geri santykiai su (Europos) Komisija“, – pareiškė partijos lyderis Liviu Dragnea (Livijus Dragnėja) po partijos susirinkimo Bukarešte.

Pasak L. Dragnea, toks pasirinkimas yra „aiškus signalas Briuseliui, kad mes norime pagerinti vyriausybės ir Komisijos santykius“, neseniai kilus įtampai dėl vieno įstatymo, kurį ES laiko galinčiu susilpninti kovą su korupcija.

Jeigu Rumunijos prezidentas Klausas Iohannisas (Klausas Johanisas) trečiadienį patvirtins 54 metų V.Dancilos kandidatūrą, ji taps pirmąja moterimi, stojusia prie antros skurdžiausios ES valstybės vairo.

50 metų M.Tudose paskelbė atsistatydinantis pirmadienį, kai partija balsavime pareiškė nepasitikėjimą vyriausybės vadovu.

M.Tudose buvo jau antras PSD paskirtas ministras pirmininkas. 2017-ųjų birželį PSD netikėtai atšaukė savo paramą tuomečiam premjerui Sorinui Grindeanu (Sorinui Grindianu), kilus nesantaikai tarp jo ir įtakingo partijos lyderio Liviu Dragnea (Livijaus Dragnėjos).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS