Rusija Sirijoje naudojo raketas „Iskander“ | kl.lt

RUSIJA SIRIJOJE NAUDOJO RAKETAS „ISKANDER“

  • 4

Rusija per karines operacijas Sirijoje panaudojo raketų kompleksą „Iskander M“, pirmadienį pranešė vicepremjeras Jurijus Borisovas.

„Savo veiksmingumą patvirtino Sausumos pajėgų raketų komplektas „Iskander M“, taip pat salvinės raketų ugnies sistemos „Tornado G“ ir „Smerč“, – po kelionės į Siriją žurnalistams sakė J. Borisovas.

Anot jo, rusų kariuomenė išanalizavo šios ginkluotės panaudojimo ypatumus.

„Remiantis ginkluotės ir karinės technikos panaudojimo Sirijoje analize, buvo pašalinti visi išaiškėję trūkumai. Be to, buvo nubrėžtos gairės, siekiant padidinti Rusijos ginkluotės veiksmingumą“, – pažymėjo premjero pavaduotojas.

Gruodžio 13–14 dienomis J. Borisovas lankėsi Sirijoje, kur susitiko su šalies prezidentu Basharu al Assadu (Bašaru Asadu).

Pasak Vakarų ekspertų, branduolinį užtaisą galinčios nešti „Iskander“ raketos yra skirtos tiksliai naikinti taikinius, esančius už 50–500 kilometrų. Rusija yra dislokavusi šių kompleksų Kaliningrado srityje, tad jais potencialiai galėtų smogti taikiniams kaimyninėse valstybėse, NATO narėse – Baltijos šalyse ir Lenkijoje, taip pat pietų Švedijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Gintarinis

Aš už ruskius ,pagarba jiem, mikius ant rabarboro!

...

Che: "... „Iskander“ raketos yra skirtos tiksliai naikinti taikinius, esančius už 50–500 kilometrų" - bet užtat mes HAU'bicas turim! :D

Anonimas

O koki chemini ginkla isbande?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS