Rusijoje kalinam Ukrainos režisieriui O. Sencovui pasiūlyta nutraukti bado streiką | kl.lt

RUSIJOJE KALINAM UKRAINOS REŽISIERIUI O. SENCOVUI PASIŪLYTA NUTRAUKTI BADO STREIKĄ

  • 1

Europos Žmogaus Teisių Teismas (EŽTT) paragino Rusijoje kalinamą ukrainiečių režisierių Olehą Sencovą nutraukti bado streiką ar bent jau neatsisakyti siūlomo gydymo.

„Ponas Sencovas turi nedelsiant gauti gydymą, atitinkantį jo būklę. Teismas taip pat pasiūlė Sencovui nutraukti bado streiką ir sutikti su bet kokiu gyvybiškai būtinu gydymu“, – sakoma EŽTT pareiškime.

Tokį sprendimą EŽTT priėmė kaip laikinąją apsaugos priemonę pagal ieškinį „Sencovas prieš Rusiją“, kuriame jis teigia, kad buvo kankinamas ir kad buvo pažeista jo teisė į laisvę bei saugumą.

Tuo tarpu teisių gynimo grupės „Agora“ vadovas Pavelas Čikovas naujienų agentūrai „Interfax“ sakė, kad Rusija negali ignoruoti Teismo reikalavimo suteikti O. Sencovui reikiamą medicininę pagalbą.

„Pažymėsiu, kad Rusija privalo vykdyti EŽTT reikalavimus, bet ji ir neatsisako to daryti, nurodydama, ... kad Sencovas gauna visą būtiną pagalbą. Gynyba tai patvirtina. Dėl jam teikiamos pagalbos kokybės, dėl laikymo sąlygų, dėl personalo nei gynyba, nei Sencovas skundų neturi“, – sakė P. Čikovas.

Šiaurės Kaukazo apygardos karinis teismas Rostove prie Dono 2015 metų rugpjūtį nuteisė 2014-aisiais Kryme sulaikytą O. Sencovą 20 metų kalėti. Rusija jį apkaltino Krymo teritorijoje kūrus  teroristinę bendruomenę.

2018 metų gegužės 14 dieną O. Sencovas paskelbė bado streiką ir reikalauja paleisti visus Rusijoje laikomus ukrainiečius.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Ponas Sencovas, jei būtų tikrai badavęs, jau seniai būtų nugaišęs. O dabar , kaip kadaise mūsų tautos didvyrė Nadija Savčenko , dienomis "badauja", o naktimis kerta lašinius. Užtat po 70 "bado" dienų dar vis gyvas ir neblogai atrodo. Va, kai badavo airių teroristai, nei vienas neišgyveno ilgiau , kaip 56 dienas. Nes iš tikrųjų badavo, o ne vaidino badaujančius. Ir niekas nepasmerkė anglų valdžios, kai jie mirė. O čia daro iš to ukrainiečių bandito kažkokį didvyrį ( o paskui apsijuokia prieš visą pasaulį , kaip su ta Nadija, kurią net mūsų prezidentė kalėjime guodė)...tas EŽTT- išvis kažkokia kvailių organizacija, JAV pašluostė...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS