Rusijos ambasadorius Vokietijoje reikalauja britų atsiprašymo dėl S. Skripalio bylos | kl.lt

RUSIJOS AMBASADORIUS VOKIETIJOJE REIKALAUJA BRITŲ ATSIPRAŠYMO DĖL S. SKRIPALIO BYLOS

  • 2

Šimtai diplomatų, išvaryti kilus skandalui dėl buvusio dvigubo Rusijos agento Sergejaus Skripalio apnuodijimo Jungtinėje Karalystėje, galės grįžti tik tuo atveju, jei Londonas visapusiškai atsiprašytų, pareiškė Rusijos ambasadorius Vokietijoje Sergejus Nečajevas.

Kovo 4 d. buvęs Rusijos GRU pulkininkas Sergejus Skripalis ir jo duktė Julija buvo paveikti nervus paralyžiuojančios medžiagos. Jie buvo rasti be sąmonės Solsberio mieste, kuris yra už 140 kilometrų nuo Londono.

Didžioji Britanija ir nemažai kitų Europos šalių apkaltino Rusiją prisidėjus prie S. Skripalio ir jo dukters apnuodijimo. Maskva neigia turinti ką nors bendra su šiuo incidentu.

Tik praėjusią savaitę S. Skripalis buvo išrašytas iš ligoninės, kurioje gulėjo po apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga.

Britai turi pripažinti, kad „visa ši istorija tėra tuščias pramanas, – agentūrai sakė S. Nečajevas. – Jie turi pripažinti, kad tai buvo šiurkšti klaida arba didelis melas. Jie turi atsukti laikrodį atgal ir ištarti: „Atleiskite, brangi Rusija, mes suklydome“.

25 valstybės, įskaitant ir NATO, išsiuntė 140 Rusijos diplomatų po to, kai Jungtinė Karalystė dūrė pirštu į Rusiją, apkaltinusi ją – ir net prezidentą Vladimirą Putiną – prisidėjus prie S. Skripalio ir jo dukros apnuodijimo. Rusija ėmėsi atsakomųjų priemonių iš išsiuntė tokį patį skaičių diplomatų.

„Novičiok“, medžiaga, kuri laikoma vienu iš pavojingiausių kada nors sukurtų cheminių ginklų, pirmą kartą buvo sukurta Sovietų Sąjungoje Šaltojo karo metais, kaip atsakas į JAV turimus cheminius ginklus.

Maskva neigia bet kokį ryšį su Skripalių apnuodijimu. Rusijos pareigūnai pavadino šiuos kaltinimus koordinuota kampanija, skirta diskredituoti Rusiją. 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pacifistas

Aš kategoriškai prieš mirties bausmę tiems, kas prisidėjo prie bandymo nunuodyti Skripalius Rusijoje pagamintu cheminiu preparatu “novičiok”. Manau pilnai pakaktų Putinui ir jo banditams atlikti cheminę kastraciją ir teisingumas būtų įvykdytas.

Britų MI5 provakacija nepavyko

Rusijos ambasadorius Vokietijoje reikalauja britų atsiprašymo dėl didžiulio melo ir britų apgavystės S. Skripalio bylos

SUSIJUSIOS NAUJIENOS