Rusijos draudimas rengti gėjų eitynes – neteisėtas | kl.lt

RUSIJOS DRAUDIMAS RENGTI GĖJŲ EITYNES – NETEISĖTAS

  • 11

Europos Žmogaus Teisių Teismas (EŽTT) neteisėtu pripažino Rusijos valdžios draudimą rengti LGBT bendruomenės atstovų eitynes.

Antradienį išplatintame Teismo pranešime dėl bylos „Аleksejevas ir kiti prieš RF“ sakoma, kad Rusija pažeidė virtinę Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijos straipsnių: 11-ąjį straipsnį dėl susirinkimų ir susivienijimų laisvės, 13-ąjį straipsnį dėl teisės į teisinę apsaugą ir 14-ąjį straipsnį dėl diskriminacijos draudimo.

„Teismas priėjo prie išvados, kad RF valdžios sprendimas neleisti rengti viešų LGBT bendruomenės renginių negali būti pateisinamas nuogąstavimais dėl viešosios tvarkos“, – sakoma pranešime.

„Atsižvelgiant į pažeidimų, nustatytų nagrinėjant bylą „Aleksejevas prieš RF“, pobūdį ir problemos mastą, Rusijai būtina dėti nuoseklias ir ilgalaikes pastangas (dėl pažeidimų pašalinimo)“, – pažymima pranešime.

Anksčiau šiais metais Rusijos seksualinių mažumų judėjimo lyderis Nikolajus Aleksejevas paskelbė, kad LGBT aktyvistai Europos Žmogaus Teisių Teisme užginčijo draudimus rengti gėjų paradus 118-oje miestų.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

xxx

Ant homoseksualios orientacijos zmoniu nera ko pykti , jie nera kalti del savo orientacijos, daug didesne beda yra blogi , kerstingi ir nepagarbus santykiai tarp vyro ir moters. Nes butent todel kad tarp vyro ir moters nera tikros draugystes ir pagarbos , todel ir atsiranda homoseksualios orientacijos asmenys.

aha

Pedukai-kleckiukai koketuoja.

saulius

Rusija pati sprendzia ar leisti pediku eitines ar ne,jie nera briuselio klapciukai pavaldus pedosajuzui
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS