Rusijos žiniasklaida: badaujantis ukrainiečių režisierius jaučiasi gerai | kl.lt

RUSIJOS ŽINIASKLAIDA: BADAUJANTIS UKRAINIEČIŲ REŽISIERIUS JAUČIASI GERAI

  • 1

Rusijos žmogaus teisių pareigūnai teigia, kad kalinčio ukrainiečių režisieriaus Oleho Sencovo sveikatos būklė yra gera, nors jis jau mėnesį atsisako maisto, ketvirtadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

O. Sencovas, Rusijos sprendimo aneksuoti Krymą įnirtingas kritikas, paskelbė bado streiką gegužės viduryje.

2015-aisiais jis buvo nuteistas kalėti 20 metų už sąmokslą įvykdyti teroro aktą. Pats režisierius nuosprendį vadina politiškai motyvuotu.

Kaip pranešė valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“, žmogaus teisių pareigūnas Anatolijus Sakas, dirbantis Sibiro regione, kur atlieka bausmę O. Sencovas, ketvirtadienį paskelbė, kad neseniai susitiko su režisieriumi ir kad šis atrodo gerai, reaguoja į aplinką bei be sunkumų bendrauja. Pasak jo, O. Sencovas gauna maistinių medžiagų per lašelinę.

Nepriklausomai patvirtinti A. Sako pareiškimą apie ukrainiečio būklę kol kas neįmanoma.

Vakarų lyderiai ir aktyvistai jau kurį laiką ragina paleisti režisierių.

Didžiojo septyneto (G-7) šalių ambasadoriai Ukrainoje ketvirtadienį pareiškė esą labai susirūpinę dėl O. Sencovo.

„Esame giliai susirūpinę dėl Oleho Sencovo bei kitų ukrainiečių kalinių ir sulaikytųjų padėties“, – bendrame pareiškime, paskelbtame socialiniame tinkle „Twitter“, nurodė diplomatai.

„Jų paleidimas kartu su platesniu dvišaliu apsikeitimu kaliniais būtų svarbus humanitarinis žingsnis į priekį“, – sakoma jų pareiškime.

JAV ambasadorius Kijeve paragino Rusiją imtis veiksmų, nes tarptautinės visuomenės akys šiuo metu nukreiptos į Pasaulio futbolo čempionato šeimininkę.

„Pasauliui stebint Pasaulio futbolo čempionatą, Rusija turėtų suteikti prieigą prie visų ukrainiečių kalinių, įskaitant kino režisierių Olehą Sencovą, jau antrą mėnesį tęsiantį bado streiką kalėjime Rusijoje“, – parašė ambasada socialiniame tinkle „Twitter“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Susaudyti sita TERORISTA. Kodel terliojasi su juo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS