Rusų šnipo S. Skripalio būklė – nebe kritinė | kl.lt

RUSŲ ŠNIPO S. SKRIPALIO BŪKLĖ – NEBE KRITINĖ

  • 2

Buvusio rusų šnipo Sergejaus Skripalio, praėjusį mėnesį Anglijos pietiniame Solsberio mieste apnuodyto kovine chemine medžiaga, būklė gerėja, ji nebėra kritinė, praneša Didžiosios Britanijos nacionalinė sveikatos apsaugos tarnyba (NHS).

„Šio asmens būklė gerėja. Ji nebėra kritinė“, – rašoma NHS išplatintame pranešime.

Solsberio ligoninės direktorė medicinai Christine Blanshard (Kristin Blanšard) balandžio 10 dieną pranešė, kad S. Skripalis sveiksta, tačiau ne taip greitai, kaip kartu apnuodyta jo dukra Julija, kuri tądien buvo išrašyta iš ligoninės. 

„Tikimės, kad po gydymo jis taip pat galės palikti ligoninę“, – tąsyk sakė Ch. Blanshard.

Pasak medikės, tėvas ir dukra nukentėjo nuo nervus paralyžiuojančios medžiagos, sutrikdančios nervų sistemos veiklą. Svarbiausia gydytojų užduotis buvo stabilizuoti šių ligonių būklę, kad jie toliau kvėpuotų, o kraujas galėtų cirkuliuoti. Jų gydymui naudoti įvairūs medikamentai bei procedūros, kad iš organizmo būtų pašalinti toksinų likučiai. 

S. Skripalis beveik mėnesį buvo kritinės būklės. Balandžio 7 dieną televizija „Sky news“, remdamasi neįvardytais šaltiniais, pranešė, kad jis atgavo sąmonę ir ėmė kalbėti.  

Kaip teigia britų ekspertai, 66 metų buvęs Rusijos karinės žvalgybos agentūros GRU pulkininkas ir jo 33 metų dukra kovo 4 dieną buvo apnuodyti Sovietų Sąjungoje sukurta kovine nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“ (Naujokas).

Rusija atkakliai tvirtina su šiuo incidentu neturinti nieko bendra.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

tam Visiems aišku kad

Norėjai pasakyti, kad vatnikams aišku...

Visiems aišku kad

tai pačių Britų MI56 nunuodijos Skripalius BZ dujomis. Tad nepavyko jų provakacija. Tai gėdingas puslapis Britų užsienio politikoje. Gėda

SUSIJUSIOS NAUJIENOS