Š. ir P. Korėjos susitarė rengti kariuomenės ir Raudonojo Kryžiaus derybas | kl.lt

Š. IR P. KORĖJOS SUSITARĖ RENGTI KARIUOMENĖS IR RAUDONOJO KRYŽIAUS DERYBAS

  • 1

Šiaurės ir Pietų Korėjos susitarė vėliau šį mėnesį surengti kariuomenės ir Raudono Kryžiaus pareigūnų derybas dėl įtampos pusiasalyje mažinimo ir 1950-1953 metų Korėjos karo išskirtų šeimų sujungimo atnaujinimo.

Korėjos taip pat susitarė dėl aukšto rango pareigūnų susitikimo paliaubų kaimelyje Panmundžome, siekiant Šiaurės Korėjos pasienyje esančiame Kesonge netrukus įkurti ryšių biurą, ir surengti sporto pareigūnų derybas dėl kai kurių sporto šakų bendrų komandų sudarymo ir jų siuntimo į rugpjūtį įvyksiančias Azijos žaidynes.

Pasak Pietų Korėjos, atkurti abipusį pasitikėjimą su Šiaurės Korėja yra ypač svarbu, Jungtinėms Valstijoms ir kitoms valstybėms siekiant diplomatinėmis pastangomis įtikinti Šiaurės Korėją atsisakyti branduolinių ginklų.

Aukšto rango pareigūnų derybos rengiamos po Niujorke vykusio JAV valstybės sekretoriaus Mike'o Pompeo (Maiko Pompėjo) ir Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno (Kim Čen Uno) pasiuntinio Kim Yong Cholu (Kim Čen Čolu) susitikimo dėl artėjančio Vašingtono ir Pchenjano viršūnių susitikimo.

Amerikiečių delegacija dar susitiks su Šiaurės Korėjos atstovais Panmundžome ir Singapūre.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tai

ko gero kinijos vadovu nuopelnas su kuria ir jav dar skaitosi.......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS