S. Lavrovas: vakarų pastangos paveikti Rusijos politiką neturi perspektyvų | kl.lt

S. LAVROVAS: VAKARŲ PASTANGOS PAVEIKTI RUSIJOS POLITIKĄ NETURI PERSPEKTYVŲ

  • 3

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas penktadienį pareiškė, kad Vakarų bandymai paveikti jo šalies vidaus ir užsienio politiką neturi perspektyvų.

„Tokio tipo bandymai paveikti mūsų liniją, mūsų (užsienio) politikos ar vidaus politikos pozicijas, žinoma, neturi perspektyvų“, – pareiškė rusų diplomatijos vadovas per susitikimą su ne pelno organizacijų atstovais.

Jis pabrėžė, kad Rusija „bet kokioje situacijoje yra pasirengusi užtikrinti savo suverenitetą, užtikrinti nacionalinį saugumą, apginti savo piliečius“.

„Tačiau niekada neieškosime su kuo nors konfrontacijų, niekam negrasinsime, nepiršime požiūrio į vieną ar kitą problemą, kaip kad daro mūsų vakariečiai kolegos, ir niekada nelįsime į kitų šalių reikalus“, – sakė S. Lavrovas.

Rusijos užsienio reikalų ministras taip pat nurodė, kad jo šalis priešinsis Vakarų bandymams peržiūrėti tarptautinius susitarimus strateginio saugumo, neplatinimo ir ginklų kontrolės sferose.

„Nesutiksime su bandymais vienašale tvarka perrašyti, revizuoti tuos susitarimus. O juos dabar būtent ir bandoma revizuoti“, – pareiškė S. Lavrovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Lama

O kaip Kinijos perspektyvos? :D

Anonimas

stalino-hitlerio ,anukas,,,,,teisingai raso rusija neturi perspektyvu ,,,,sventi zodziai anuko ,,,,patys pripazysta savo akmens amziu,,,,,

Komentaras

"...niekada nelįsime į kitų šalių reikalus"- štai kur pasakymas , toks pat, kaip stalininės epochos veikėjų pasisakymai prieš okupuojant šalis, su kuriomis buvo pasirašytos draugystės ir nepuolimo sutartys.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS