Sankt Peterburge švenčiamas Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetis | kl.lt

SANKT PETERBURGE ŠVENČIAMAS LIETUVOS VALSTYBĖS ATKŪRIMO ŠIMTMETIS

Lietuvos generalinis konsulatas Sankt Peterburge Valstybės atkūrimo šimtmetį pradėjo minėti prieš dvi savaites. Iškilmingame vakare įteikta Kazimiero Būgos stipendija ir suteikta Lietuvos pilietybė ilgai jos laukusiam lietuviui.

Paminėti Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio susirinko Sankt Peterburge reziduojantys užsienio šalių ambasadoriai, konsulai, kultūros ir meno atstovai, lietuvių bendruomenės nariai.

Šventėje Pskove gyvenančiam Jonui Vaikučiui suteikta Lietuvos pilietybė ir įteiktas pasas. Šios akimirkos lietuvis laukė daugiau nei 7 metus.

„Tėvai sakė, kad svarbu nepamiršti, kas mes, iš kur mes, nei savo giminių, nei savo kapų, nei savo draugų, ir labai malonu, kad Lietuva mūsų neužmiršo, davė pilietybę“, – sakė Pskovo lietuvių bendruomenės „Gintaras“ narys J. Vaikutis.

Lietuvos švietimo ir mokslo ministerijos įsteigtą Kazimiero Būgos stipendiją, skiriamą užsienyje baltistiką studijuojantiems studentams, pirmą kartą gavo studentė iš Rusijos Marija Ponomariova.

„Domiuosi lietuvių kalba, literatūra ir apskirtai baltistika, labai dėkinga dėstytojams, nes be jų pagalbos man nebūtų pavykę kalbėti lietuviškai“, – kalbėjo Sankt Peterburgo universiteto baltistikos specialybės studentė M. Ponomariova.

Koncertavo Vilniaus M. K. Čiurlionio meno mokyklos smuikininkai ir Sankt Peterburgo N. Rimskio-Korsakovo konservatorijos Algirdo Paulavičiaus orkestras.

Per dvi savaites Lietuvos generalinio konsulato surengtas parodas, susitikimus, koncertus aplankė šimtai žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

o

putkinas ar pasveikino?....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS