Th. May laimėjo svarbų balsavimą dėl parlamento vaidmens „Brexit“ procese | kl.lt

TH. MAY LAIMĖJO SVARBŲ BALSAVIMĄ DĖL PARLAMENTO VAIDMENS „BREXIT“ PROCESE

  • 0

Didžiosios Britanijos vyriausybei pavyko atremti dalies konservatorių partijos (torių) parlamentarų maištą dėl parlamento vaidmens „Brexit“ procese ir laimėti svarbų Bendruomenių Rūmų balsavimą šiuo klausimu, praneša BBC.

Vyriausybės poziciją palaikė 319 įstatymų leidėjų, nepalaikė 303.

Keliems svarbiausiems torių maištininkams pakeitus poziciją ir nusprendus nebepalaikyti siūlymo sustiprinti parlamento vaidmenį „Brexit“ derybose, parlamentarai parėmė premjerės Theresos May poziciją dėl to, kas nutiktų tuo atveju, jei nepavyktų sudaryti jokio „Brexit“ susitarimo.

Tai įvyko ministrų kabinetui kiek anksčiau sutikus, kad šalies parlamento pirmininkas turės teisę nuspręsti, ar tuo atveju, jei susitarimo su Europos Sąjunga pasiekti nepavyks, parlamentarai galės keisti vyriausybės siūlymą dėl to, ką daryti toliau.

Pasak parlamentaro Dominico Grieve'o, tokiu siūlymu šalies vyriausybė pripažino parlamento suverenumą.

Pergalė Bendruomenių Rūmų balsavime - didelis palengvėjimas premjerei, kuriai pastaruoju metu buvo sunku išsaugoti autoritetą giliai susiskaldžiusio ministrų kabineto nariams.

Pralaimėjimas taip pat būtų reiškęs žeminantį regresą prieš kitą savaitę Briuselyje vyksiantį Bendrijos viršūnių susitikimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS