Turkijoje po sulaikymų bus išformuota prezidento gvardija | kl.lt

TURKIJOJE PO SULAIKYMŲ BUS IŠFORMUOTA PREZIDENTO GVARDIJA

  • 0

Turkijos valdžia išformuos elitinę prezidento gvardiją – po to, kai po nesėkmingo pučo buvo sulaikyta beveik 300 jos narių, šeštadienį sakė premjeras Binali Yildirimas (Binalis Jildirimas).

„Prezidento gvardijos daugiau nebus, nėra tikslo, nėra poreikio“, – sakė B.Yildirimas televizijai „A Haber“.

Prezidento gvardiją sudaro iki 2 500 žmonių, bet mažiausiai 283 jos nariai po nesėkmingo bandymo įvykdyti šalyje perversmą buvo sulaikyti.

Sulaikė F. Guleno padėjėją

Turkija sulaikė JAV gyvenančio pamokslininko Fethullah Guleno (Fetchulos Giuleno), kurį Ankara kaltina dėl mėginimo surengti karinį perversmą ir nušalinti prezidentą Recepą Tayyipą Erdoganą (Redžepą Tajipą Erdohaną), aukšto rango padėjėją, šeštadienį pranešė vienas pareigūnas.

Saugumo pajėgos Hailsą Hanci (Hailsą Handžį) suėmė Juodosios jūros pakrantės Trabzono provincijoje, sakė pareigūnas, kuris sulaikytąjį apibūdino kaip F.Guleno „dešiniąją ranką“, atsakingą už lėšų pervedimą Pensilvanijoje įsikūrusiam pamokslininkui.

F.Gulenas neigia bet kokias sąsajas su žlugusiu perversmu.

Pareigūnas nurodė, kad H.Hanci „tikriausiai“ į šalį atvyko likus dviem dienoms iki perversmo, kurį buvo mėginama surengti vėlų liepos 15-osios vakarą.

Pareigūnas taip pat patvirtino valstybinės Anatolijos naujienų agentūros pranešimą, jog Turkija sulaikė Akino Ozturko (Akino Eztiurko), buvusio šalies oro pajėgų vado, kuris jau yra suimtas kaip vienas pagrindinių įtariamųjų, žentą.

Pasak pareigūno, pulkininkas leitenantas Hakanas Karakusas (Chakanas Karakušas) buvo sulaikytas Ankaroje.

Šeštadienį Turkija taip pat sulaikė vieną iš F.Guleno sūnėnų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS