Turtingiausias Honkongo gyventojas skelbia apie pasitraukimą | kl.lt

TURTINGIAUSIAS HONKONGO GYVENTOJAS SKELBIA APIE PASITRAUKIMĄ

  • 0

Turtingiausias Honkongo gyventojas Li Ka-shingas (Li Kašingas) penktadienį paskelbė atsistatydinantis iš savo konglomerato „CK Hutchison“ valdybos pirmininko pareigų.

„Nusprendžiau ateinančiame metiniame visuotiniame susirinkime atsistatydinti iš įmonės valdybos pirmininko pareigų ir pasitraukti iš vykdomojo direktoriaus posto“, – pareiškė jis.

Li Ka-shingas, kuriam šių metų liepą sukaks 90 metų, galiausiai padarė galą gandams apie išėjimą į pensiją. Verslo valdymą jis turėtų perduoti savo vyriausiajam sūnui Victorui (Viktorui).

Milijardierius visgi pridūrė, jog įmonėje eis vyriausiojo patarėjo pareigas.

Kalbėdamas su reporteriais ir retkarčiais šypsodamasis, Li pasakė, jog yra „laimingas ir didžiuojasi“ turėtomis galimybėmis.

„Šiandien jaunimas taip pat turi daug galimybių, – pareiškė jis – Žinios keičia likimą – privalote investuoti ir stiprinti save.“

Per ankstesnes spaudos konferencijas L. Ka-Shingas niekada nepateikdavo aiškaus atsakymo į klausimus dėl pasitraukimo. Tačiau 2015 metais įgyvendinta jo milžiniškos imperijos pertvarka buvo įvertinta kaip ženklas, kad jis ruošia dirvą verslo valdymo perdavimui, greičiausiai sūnui Victorui.

Li Ka-shingui paskelbus apie pasitraukimą, baigiasi vieno garsiausių pasaulio magnatų era, tačiau analitikai sako, jog investuotojai ir rinkos rengėsi šiai neišvengiamai dienai.

„Core-Pacific Yamaichi Hong Kong“ tyrimų skyriaus vadovas Castoras Pangas (Kastoras Pangas) agentūrai „Bloomberg“ anksčiau pareiškė, kad Li Ka-shingo pasitraukimas „tebus oficialus paskelbimas“ apie planus, kurie buvo ilgai rengti.

„Supermenas“

Honkongo ir viso regiono investuotojai ištisus dešimtmečius atidžiai stebėjo Li Ka-shingą, kuris vadovavo įvairiuose sektoriuose, įskaitant konteinerių uostus ir telekomunikacijas, veikiančiam klestinčiam konglomeratui ir kurio sprendimai nustatydavo rinkos tendencijas.

Dėl savo įžvalgumo versle „supermenu“ praminto Li Ka-shingo įmonės, įskaitant interneto paslaugų teikėjus ir prekybos tinklus, yra neatsiejama Honkongo gyvenimo dalis.

Jo sprendimai galėjo padaryti poveikį ir viso miesto nekilnojamojo turto kainoms, ir komunalinių paslaugų tarifams, nes investuotojai įsiklausydavo į kiekvieną jo žodį.

Li Ka-shingo konglomeratas „CK Hutchison“ valdo įvairų turtą daugiau kaip 50 pasaulio šalių.

Li Ka-shingas gimė 1928 metais Kinijos Guangdongo provincijoje, o 1940 metais jo šeima, gelbėdamasi nuo japonų įsiveržimo, persikėlė į Honkongą.

Paauglystėje jis dirbo valytoju gamykloje, o 1950 metais pradėjęs verslą, prekiavo dirbtinėmis gėlėmis.

Po to jis sėkmingai investavo į nekilnojamąjį turtą ir dabar jo imperija, be nekilnojamojo turto, valdo mažmeninės prekybos, telekomunikacijų, energetikos, biotechnologijų ir kitose srityse veikiančias įmones.

Žurnalo „Forbes“ sudaromame pasaulio milijardierių sąraše Li Ka-Shingas užima 23 vietą. Jis yra turtingiausias Honkongo gyventojas, o jo turto vertė, „Forbes“ skaičiavimais, siekia 34,9 mlrd. JAV dolerių.

Kinijoje, „Forbes“ vertinimais, yra du žmonės, kurių turto vertė yra didesnė – tai „Alibaba“ steigėjas Jackas Ma (Džekas Ma) ir interneto milžinės „Tencent“ vadovas bei turtingiausias Azijos gyventojas Ma Huatengis (Ma Huatenis). Jų turto vertė sudaro atitinkamai 39 mlrd. ir 45,3 mlrd. JAV dolerių.

Beje, vietos legenda byloja, kad Li Ka-shingas gali kontroliuoti net orą, užtikrindamas, kad Honkonge darbo valandomis nesiaustų taifūnai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS