TVF vadovė: „Brexit“ atidėjimas padėjo išvengti siaubingos baigties | kl.lt

TVF VADOVĖ: „BREXIT“ ATIDĖJIMAS PADĖJO IŠVENGTI SIAUBINGOS BAIGTIES

  • 0

Europos Sąjungos sprendimas pasiūlyti Jungtinei Karalystei (JK) šešių mėnesių trukmės pasitraukimo iš Bendrijos atidėjimą padėjo išvengti katastrofos, tačiau neatšaukė „Brexito“ nežinomybės, teigia Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovė Christine Lagarde.

„Bent jau JK neišstoja balandžio 12 d. be sutarties. Tikriausiai tai suteiks laiko ekonomikos veikėjams geriau pasiruošti visoms galimybėms. Čia kalbu apie britų pramonininkus ir darbininkus, kurie bandys užsitikrinti savo ateitį“, - TVF ir Pasaulio banko pavasario sesijos posėdžio pradžioje žurnalistams sakė Ch. Lagarde.

ES lyderiai trečiadienį sutiko atidėti išstojimą iki spalio 31 d. ir taip neleido įvykti kietajam „Brexitui“, kuris atneštų daugybę nuostolių tiek JK, tiek ir visos Bendrijos ekonomikai.

Nepaisant šio sprendimo, Ch. Lagarde tikino, kad tai - tik problemos atidėjimas, bet ne sprendimas.

„Akivaizdu, kad tebesitęsia nežinomybė, ir šis atidėjimas nesprendžia problemos, o tik ją atideda. Mes manome, kad ekonominių padarinių požiūriu „Brexitas“ be sutarties būtų visiškai siaubinga baigtis“, - sakė TVF vadovė.

TVF ne kartą pabrėžė, kad „Brexito“ neapibrėžtumas ir prekybos konfliktai visame pasaulyje yra esminiai rizikos faktoriai, galintys pakenkti pasaulio ekonomikos augimui, kuris šiemet jau ir taip lėtėja.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS