Ukraina uždraudė į šalį atvykti rusų vyrams | kl.lt

UKRAINA UŽDRAUDĖ Į ŠALĮ ATVYKTI RUSŲ VYRAMS

  • 20

Ukraina penktadienį apribojo įvažiavimą 16–60 metų Rusijos piliečiams vyrams, Maskvai praėjusį savaitgalį Kerčės sąsiauryje užėmus tris ukrainiečių karo laivus, paskelbė Ukrainos pasieniečių vadovas.

Kiek anksčiau dėl Rusijos ir Ukrainos konfrontacijos Kerčės sąsiauryje Kijevas šalies pasienio regionuose paskelbė karo padėtį.

„Šiuo metu užsieniečių įvažiavimas apribotas, pirmiausia – 16–60 metų amžiaus Rusijos Federacijos piliečiams vyrams“, – per tiesiogiai transliuotą pasitarimą su Ukrainos prezidentu Petro Porošenka sakė Valstybinės pasienio apsaugos tarnybos vadovas Petro Cyhykalas.

P. Porošenka sakė, kad Rusijos vyrų kelionės bus ribojamos, išskyrus „humanitarinius atvejus“.

Trečiadienį Ukraina 30-čiai dienų įvedė karo padėtį 10-yje savo regionų prie Rusijos, Juodosios jūros ir Azovo jūros.

Tai buvo padaryta prezidentui perspėjus dėl Rusijos pajėgų telkimo netoli Ukrainos sienų.

Tai pavojingiausia per kelerius pastaruosius metus buvusių sovietinių kaimynių krizė. Nuo pat laivų užėmimo Rusija laiko 24 ukrainiečių jūrininkus ir dėl to JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) atšaukė Didžiojo dvidešimtuko (G-20) kuluaruose planuotą susitikimą su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

Maskva sako netaikysianti analogiškų priemonių

Rusija nesiims analogiškų varžomųjų priemonių, penktadienį pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.

„Kalbant apie Ukrainą ir, beje, ne apie šalį, o būtent apie tą režimą, kuris dabar stovi prie šalies vairo, tai kalbėti apie veidrodines (priemones) paprasčiausiai baisu, todėl, kad jei kas nors pabandytų veidrodiniu principu pakartoti tai, kas dabar... vyksta Kijeve, tai galime prieiti iki beprotybės. O jei kalbėti nacionaliniu mastu, tai tiesiog prie kolapso“, – trumpoje spaudos konferencijoje sakė M. Zacharova.

„Tie salto, kuriuos šiandien matome Kijeve ir bendrai, deja, Ukrainoje, tai visiška valstybės sandaros disfunkcija, kuri yra laukinių – negalima sakyti, kad neapgalvotų, – laukinių šalies vadovybės judesių pasekmė“, – pridūrė atstovė.

„Kalbant apie šitą sprendimą (dėl uždraudimo įvažiuoti vyrams), jo komentaras telpa į tai, ką aš pasakiau“, – sakė M. Zacharova.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

terrorRuSSija savo veiksmais susitapatina su SSociopatais

"Psichoterapijoje darbas su sociopatais yra labai labai specifinis, jis įmanomas tik tada, kai sociopatas užtikrintai žino kelis dalykus: - 1. Kad jis negalės niekaip paveikti kito asmens, negalės jo paveikti smurtu (apsauga nuo grąsinimų/smurto). - 2. Kad jo melavimas ir išvis bet kas, ką jis sako, bus ignoruojamas ir apie kokią nors jo teisę turėti nuomonę nebus net diskutuojama, ir jo manipuliacijos neveiks (apsauga nuo melo). - 3. Kad jis susilauks kardinaliai stipresnio smurtinio atsako, jei tik pats pabandys imtis smurto (smurto prevencija). - 4. Kad netgi tie jo nusikaltimai, kuriuos jis nuslėpė dabar, ateityje visada bus identifikuoti ir neišvengiamai nubausti. Be išimčių ir be jokios senaties. ... sociopatai, skirtingai nuo normalių žmonių, nelinkę aukotis dėl kitų. Dėl to jie būna pakankamai bailūs ir į smurto panaudojimo galimybę reaguoja labai gerai."

terrorRuSSija savo veiksmais susitapatina su SSociopatais

"Kremlius visur ieško sociopatų, o šiems pats Kremliaus elgesys atrodo labai geras, nes jie, būdami sociopatais, gerai supranta banditizmą, plėšimus, vogimus ir, žinoma, melavimus. Labai specifinis požymis, pagal kurį pasimato skirtumas tarp realaus kremlino ir šiaip nesusipratusio žmogaus - tai melagingumas. Realus kremlinas meluoja, kaitalioja savo nuomonę, aiškina priešingus dalykus, vartydamasis kas minutę - nes jo suvokime melas yra visai nesmerktinas, o tiesa neturi jokios vertės."

terrorRuSSija savo veiksmais susitapatina su SSociopatais

Kas skaitot kvadratinem, paieskokit "Координата N44 51 00 E 036 23 4". Ten rasit radijorysio irasus ir video. Suprasit, kad ruSSai uzpuole ir apsaude ukrainieciu kateri neutraliuose vandenyse. Galimai, butent tuo terrorRuSSija ir susitapatina su SSociopatais. "Tiesa jiems visiškai nesvarbi, nes ir tiesa, ir melas sociopato požiūriu yra lygiaverčiai - tai tik įrankiai manipuliavimui. ... Jis moralę ar sutartis laiko manipuliacijos įrankiu. Jei tik jis mato, kad gali pažeisti sutartis ir likti nenubaustu ar tiesiog išlošti daugiau - jis pažeidžia ir susitarimus, ir moralines normas. Ir paskui viską pridengia melu, pats kaltina kitus moralės normų ir susitarimų pažeidimais ir t.t.. ... Esminis argumentas, kalbantis su sociopatu - tai ne logika, ne moralė, ne etikos normos, ne sutartys ir ne dar kažkas. Sociopatui į tai nusispjaut. Esminis argumentas, kalbantis su sociopatu - tai smurtinių veiksmų prieš jį panaudojimas ir tokių veiksmų neišvengiamumas."
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS