V. Putinas ir A. Merkel aptarė paaštrėjusią padėtį Sirijoje | kl.lt

V. PUTINAS IR A. MERKEL APTARĖ PAAŠTRĖJUSIĄ PADĖTĮ SIRIJOJE

  • 3

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel antradienį telefonu aptarė paaštrėjusią padėtį Sirijoje ir už jos ribų, pranešė Kremliaus spaudos tarnyba.

„Išsamiai aptartas padėties paaštrėjimas Sirijoje ir už jos ribų. Rusijos prezidentas vėl pabrėžė, kad Vakarų valstybių grupė, įvykdžiusi prieš Sirijos Arabų Respubliką agresijos aktą, savo veiksmais šiurkščiai pažeidė tarptautinės teisės normas, įskaitant JT statutą ir iš esmės pakenkė taikaus Sirijos krizės sureguliavimo procesui“, – sakoma pranešime.

Praeitą savaitgalį JAV, Britanijos ir Prancūzijos surengė raketų smūgį taikiniams Sirijoje. Ši operacija buvo atsakas į balandžio 7-ąją Sirijos režimo surengtą numanomą cheminę ataką Dumoje, per kurią buvo panaudoti chloras ir zarinas. Ši ataka, kaip skelbiama, pareikalavo 40 gyvybių.

„Pabrėžta, jog svarbų, kad Sirijoje esanti OPCW (Cheminio ginklo uždraudimo organizacijos) misija atliktų kruopštų ir objektyvų tyrimą“, – nurodė Kremlius.

„Abi šalys pareiškė pasiruošusios prisidėti prie politinių ir diplomatinių pastangų dėl Sirijos, taip pat prie derybų Ženevoje ir Astanoje bei toliau palaikyti dvišalius ryšius šiuo klausimu“, – rašoma pranešime.

Be to, „apsikeista nuomonėmis su (dujotiekio) projekto „Nordstream-2“ įgyvendinimu susijusiais klausimais“, – pareiškė Kremlius.

A. Merkel anksčau šį mėnesį pareiškė atsižvelgusi į Ukrainos nuogąstavimus dėl Baltijos jūrą kertančio Rusijos eksporto dujotiekio „Nord Stream 2“ plėtros projekto ir pabrėžė, kad Ukrainos dujų tranzito koridorius turi būti išsaugotas.

A. Merkel gali susitikti su V.Putinu

Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas telefonu aptarė Sirijos konfliktą и priėjo vieningą nuomonę dėl karo sureguliavimo politinėmis derybomis, antradienį pranešė Vokietijos vyriausybės atstovas Steffenas Seibertas (Štefenas Zeibertas).

„Pokalbyje buvo aptarta padėtis ir besiklostantys įvykiai Sirijoje. Kanclerė ir prezidentas laikosi vieningos nuomonės, kad politiniame procese svarbu skirti didžiausią dėmesį kruvino konflikto sureguliavimui. Buvo aptartos visokios galimybės“, – sakė S. Seibertas.

A. Merkel savo ruožtu pareiškė žurnalistams esanti pasiruošusi susitikti su Rusijos prezidentu.

„Manau, kad susitiksime artimiausioje ateityje, bet tiksli data dar nesuderinta“, – sakė Vokietijos lyderė.

Maskva tuo tarpu nurodė, jog V. Putino ir A. Merkel pokalbyje telefonu „pabrėžta, jog yra svarbu, kad Sirijoje esanti OPCW (Cheminio ginklo uždraudimo organizacijos) misija atliktų kruopštų ir objektyvų tyrimą“.

„Abi šalys pareiškė esančios pasiruošusios prisidėti prie politinių ir diplomatinių pastangų dėl Sirijos taip pat prie derybų Ženevoje ir Astanoje bei toliau palaikyti dvišalius ryšius šiuo klausimu“, – rašoma Kremliaus pranešime.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

Reikia ir Dalytei kailį išverst, prie Merkel derybų prisijungt.

Kaip

Visada Lietuvos komuniagų spauda neatsilieka iškraipydama faktus ir skleisdama melą bei dezinformaciją. Daug prie to prisideda komunistinė "Kauno tiesa"

reikia

tik truputi supratimo proto ir logikos iei tas chemsaugyklas bombardavo tai butu visi isnuodyti bet to neivyko tai lieka ? kas suintersuotas ir del ko kad sirija butu sunaikinta ?......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS