V. Putinas: nauji Vakarų smūgiai Sirijai sukels „chaosą“ | kl.lt

V. PUTINAS: NAUJI VAKARŲ SMŪGIAI SIRIJAI SUKELS „CHAOSĄ“

  • 4

Nauji Vakarų raketų smūgiai Sirijai sukels „chaosą“ tarptautiniuose santykiuose, kalbėdamas su Irano prezidentu Hassanu Rouhani (Hasanu Rouhaniu) sekmadienį pareiškė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

Praėjus dienai po JAV vadovaujamos koalicijos smūgių įtariamai Sirijos cheminių ginklų infrastruktūrai telefonu su H. Rouhani kalbėjęs V. Putinas pareiškė, jog „tuo atveju, jeigu tokie veiksmai, kurių imamasi pažeidžiant Jungtinių Tautų Chartiją, bus įvykdyti pakartotinai, tai neišvengiamai sukels chaosą tarptautiniuose santykiuose“, nurodoma Kremliaus paskelbtame pranešime.

Dviejų šalių lyderiai „mano, kad šiais neteisėtais veiksmais buvo gerokai pakenkta perspektyvoms Sirijoje pasiekti politinį susitarimą“, nurodė Kremlius.

Jungtinės Valstijos, Prancūzija ir Didžioji Britanija šeštadienį paryčiais sudavė smūgių Sirijos cheminių ginklų infrastruktūrai, atsakydamos į įtariamą nuodingų dujų ataką Damasko Dumos priemiestyje, per kurią žuvo kelios dešimtys žmonių, įskaitant vaikus.

Šeštadienį V. Putinas „griežtai“ pasmerkė smūgius, kuriuos pavadino „agresijos prieš suverenią valstybę, kuri yra kovos su terorizmu priešakyje, aktu“.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Putinas kalba protingai. kaip tikras lyderis. O Vakarų valstybės elgiasi kaip vaikai smėlio dėžėje. Tik toks jų lyderių protelis. Štai kas gaunasi, kai 50 metų pas juos nenukrenta nei viena bomba. Suskystėja smegenys. Tik Bin Ladenas kadaise kiek supurtė jankius. Bet taip supurtė, kad jų prezidentas pilnomis š......kelnėmis lėktuvu pakilo į saugų aukštį virš žemės, nes ant žemės net likti bijojo...

Zenonas Priekuliškis

"Rusai puola", tai kas iš tikro ką puola matome? Gal pasidomėkite kaip atsirado Amerika.

kažkaip keista

tūkstantmetės krikščionybės šalies pahanas draugus susirado kitatikius....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS