V. Putinas pasirašė įstatymą dėl atsakomųjų sankcijų Vakarų šalims | kl.lt

V. PUTINAS PASIRAŠĖ ĮSTATYMĄ DĖL ATSAKOMŲJŲ SANKCIJŲ VAKARŲ ŠALIMS

  • 3

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį pasirašė įstatymą dėl atsakomųjų sankcijų Vakarų šalims, sakoma oficialios teisinės informacijos svetainėje paskelbtame dokumente.

Anot dokumento, prezidentas turės teisę uždrausti ar įšaldyti Rusijos bendradarbiavimą su nedraugiškomis valstybėmis bei organizacijomis, „tiesiogiai ar netiesiogiai“ priklausančioms tokių šalių jurisdikcijai.

Taip pat gali būti draudžiamas ar ribojamas šių organizacijų produkcijos ar žaliavos importas, eksportas, jų dalyvavimas viešuose konkursuose bei privatizacijoje.

Dokumente taip pat nurodoma, kad valstybės vadovas turės teisę imtis „kitų priemonių“, susijusių su sankcijomis.

Įstatymas negalioja būtiniausioms prekėms, neturinčioms analogų Rusijoje bei produkcijai, įvežamai piliečių savo asmeniniam naudojimui.

Teisės aktu numatoma, kad atsakomosios sankcijos gali būti taikomos ir Rusijos įmonėms, kurių bent dalį akcijų valdo užsienio bendrovės.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

terrorRuSSija savo veiksmais susitapatina su SSociopatais

Ar įžvelgiat skirtumų tarp terrorRuSSijos ir SSociopatų? "Tiesa jiems visiškai nesvarbi, nes ir tiesa, ir melas sociopato požiūriu yra lygiaverčiai - tai tik įrankiai manipuliavimui. ... Jis moralę ar sutartis laiko manipuliacijos įrankiu. Jei tik jis mato, kad gali pažeisti sutartis ir likti nenubaustu ar tiesiog išlošti daugiau - jis pažeidžia ir susitarimus, ir moralines normas. Ir paskui viską pridengia melu, pats kaltina kitus moralės normų ir susitarimų pažeidimais ir t.t.. ... Esminis argumentas, kalbantis su sociopatu - tai ne logika, ne moralė, ne etikos normos, ne sutartys ir ne dar kažkas. Sociopatui į tai nusispjaut. Esminis argumentas, kalbantis su sociopatu - tai smurtinių veiksmų prieš jį panaudojimas ir tokių veiksmų neišvengiamumas."

Nesius į Ameriką

Ladu

VYTAUTAS

veiksmas lygus atoveiksmiui.Seniai laikas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS