V. Putinas: Rusija turės atsakyti sankcijas paskelbusiai JAV už chamiškumą | kl.lt

V. PUTINAS: RUSIJA TURĖS ATSAKYTI SANKCIJAS PASKELBUSIAI JAV UŽ CHAMIŠKUMĄ

  • 28

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį pareiškė, kad Maskva galiausiai turės atsakyti į sankcijas, paskelbtas Jungtinių Valstijų Rusijai.

„Mes, kaip žinote, laikomės labai santūriai, kantriai, bet kažkurią akimirką teks atsakyti“, – sakė V.Putinas per spaudos konferenciją po derybų su savo kolega Suomijos prezidentu Sauli Niinisto (Sauliu Nynistu).

„Negalima be galo kęsti kažkokį chamiškumą mūsų šalies atžvilgiu“, – pridūrė jis, dar pažymėjęs, kad „tokia praktika nepriimtina – ji ardo tarptautinius santykius ir tarptautinę teisę“.

„Kada bus atsakymas, koks jis bus, priklausys nuo to, kokį galutinį mes pamatysime tą įstatymą, dabar svarstomą Senate“, – pažymėjo V.Putinas, turėdamas omenyje, JAV Atstovų Rūmų antradienį pritartas sankcijas Rusijai.

JAV įstatymų leidyba siekiama nubausti Kremlių dėl įtariamo kišimosi į JAV prezidento rinkimus 2016 metaus ir Krymo aneksiją.

Manoma, kad Senatas taip pat pritars sankcijų įstatymui, ir tada JAV prezidentui Donaldui Trumpui (Donaldai Trampui) teks pasirinkti, pasirašyti ar vetuoti jį.

Rusijos vadovas griežtai sukritikavo intensyvėjantį tyrimą dėl Rusijos kišimosi į JAV prezidento rinkimus, sakydamas, kad jis „nematąs, jog tai esąs tyrimas“. Pasak jo, šis tyrimas rodąs „prieš Rusiją nuteiktos isterijos pakilimą“ Vašingtone.

Jis taip pat išreiškė nusivylimą dėl prastėjančių Rusijos santykių su JAV.

„Atsakydamas į jūsų klausimą, ar aš apgailestauju dėl santykių su JAV blogėjimo, galiu atsakyti tiesiai: žinoma, labai dėl to apgailestaujame“, atsakė jis žurnalistui.

V.Putinas taip pat argumentavo, kad „Rusijos-JAV santykiai yra aukojami, kad būtų išspręstos problemos šalies viduje“, patikslindamas, kad, „šiuo atveju kovoja prezidentas D.Trumpas ir jo politiniai oponentai“.

Dirbdamos kartu, abi šalys „galėtų daug efektyviau išspręsti dideles problemas“, sakė V.Putinas, pabrėždamas „kovą su terorizmu“.

Jis dar pažymėjo turįs vilties, kad „dabartinė padėtis galiausiai išsisems ir persikels į naują santykių kokybę; mes stiprinsime juos ir plėtosime juos JAV ir Rusijos piliečių labui“.

Rusijos ir Kinijos karinės pratybos Baltijoje

Apie bendras Rusijos ir Kinijos karines pratybas Baltijos jūroje Rusijos prezidentas pasakė, kad jos surengtos ne prieš trečiąsias šalis.

„Šiuo atveju mūsų kariškiai tiesiog šlifuoja savo meistriškumą“, – nurodė V.Putinas ir pridūrė, kad apskritai Rusijos ir Kinijos bendradarbiavimas „nėra nukreiptas prieš kurias nors trečiąsias šalis“ ir kad Rusija bei Kinija nekuria karinių blokų ar sąjungų.

Karinį Rusijos ir Kinijos bendradarbiavimą V.Putinas pavadino „geru pavyzdžiu, kaip reikia bendradarbiauti bet kuriame pasaulio regione, taip pat ir Baltijos rajone“.

Pasak jo, Rusija gerbia kai kuri Baltijos regiono valstybių neutralumą. „Tuo pačiu mes esame pasirengę sąveikauti bet kuria forma ir su neutraliomis valstybėmis“, – pabrėžė V.Putinas.

S.Niinisto, savo ruožtu, pažymėjo kad „Kinijos KJL laivai buvo ir Baltijos ir Viduržemio jūroje“.

„Kaip suprantu, tokių pratybų reikia, siekiant palaikyti karių gebėjimus, – sakė jis. – Tokios pratybos Baltijos jūroje tikrai nereiškia, kad jos skirtos konkrečiai šiam regionui, mokytis reikia įvairiomis sąlygomis“.

„Suomija tokias pratybas rengia Baltijos regione, ir, pavyzdžiui, dalyvaus dideliuose manevruose „Aurora“ netoli Švedijos krantų, kur dalyvaus ir kitos valstybės, taip pat ir JAV“.

„Pratybomis „Aurora“ taip pat nesiekiama žvanginti ginklais ar formuoti kažkokius blokus prieš kažką, – tęsė jis. – Bet kol mes gyvename tokiame pasaulyje, kur egzistuoja karinės jėgos, reikia turėti omenyje, kad tokios pratybos rengiamos“.

Rašyti komentarą
Komentarai (28)

a koišjų norėt

vergai visad norėjo-car batiušku.Savo protu nemasto

P-99

Putinas yra prezidentas Nr. 1. Tik va visa beda, kad jis Rusijos prezidentas, o ne Lietuvos

Cha cha cha

Pasiklausius Putino tampa aišku: nubaudė Dievas Putinėlį ir protu, ir stotu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS