V. Putinas: Rusijos žurnalisto suėmimas Ukrainoje neturi precedento | kl.lt

V. PUTINAS: RUSIJOS ŽURNALISTO SUĖMIMAS UKRAINOJE NETURI PRECEDENTO

  • 2

Rusijos Prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį pareiškė, kad išdavyste kaltinamo Rusijos žurnalisto areštas Ukrainoje neturi precedento.

Ukrainos ir Rusijos pilietybes turintis Kirilas Višinskis buvo sulaikytas antradienį prie savo namų Kijeve. Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) tą pačią dieną atliko kratas „RIA Novosti“ ir televizijos RT (Russia Today) biuruose Kijeve.

Ukrainos Chersono miesto teismas ketvirtadienį leido beveik dviem mėnesiams suimti Rusijos valstybinės naujienų agentūros „RIA Novosti“ biuro Kijeve vadovą K. Višinskį, įtariamą išdavyste.

„Žurnalisto areštas – tai precedento neturintys veiksmai“, – per spaudos konferenciją su Vokietijos kanclere Angela Merkel sakė V. Putinas.

„Šis vyras kaltinamas išdavyste už tai, ką jis darė viešai ir atlikdamas savo profesines pareigas“, – pridūrė jis.

SBU kaltina K. Višinskį 2014-aisiais keliavus vykdyti ardomąją informacinę veiklą Kryme ir ruošus medžiagą, pateisinančią tų metų kovą Rusijos įvykdytą aneksiją.

51 metų žurnalistas taip pat kaltinamas kolaboravęs su Rytų Ukrainoje veikiančiomis Rusijos remiamomis separatistų grupuotėmis. 2014-ųjų balandį prasidėjęs konfliktas jau nusinešė per 10 tūkst. gyvybių.

Rusijos lyderis sakė per susikimą su A. Merkel aptaręs to žurnalisto suėmimą, tačiau išsamesnės informacijos nepateikė.

Kanclerė pažadėjo apie tai pasikalbėti su Ukrainos prezidentu Petro Porošenka per vėliau šiandien vyksiantį vizitą.

K. Višinskio žmona penktadienį teigė, jog jai uždrausta matytis su vyru ir kad ji yra priversta bendrauti su juo per advokatą.

„Jokių susitikimų ir pokalbių telefonu su artimaisiais. Jų niekaip neįtikinsi“, – vaizdo ryšiu iš Kijevo kalbėjo Irina Višinskaja.

Moteris pridūrė, kad jos vyras turi sveikatos problemų ir kad jį apžiūrėjo gydytojai, tačiau nepateikė daugiau detalių.

Kijevas ir jo sąjungininkai Vakaruose nuolat kaltina Rusiją savo žiniasklaidoje skleidžiant propagandą ir kurstant separatistines nuotaikas Ukrainoje.

Ukraina šiuo metu yra 101-oje vietoje iš 180 pagal žiniasklaidos laisvės indeksą, sudarytą organizacijos „Reporteriai be sienų“ (RSF). Rusija šiame indekse užima 148-ą vietą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

xx

Gyvenk kur nori gyvenk kaip nori laisvam pasauli milijonas galimybiu. Taciau tevynes isdavimas visais laikais buvo baudziamas . Viduramziai labai buvo populeru miesto centrineje aiksteje - Pakarti ! 20 amziuje susaudyti ! Siais laikais Rusai vien uz informacijos paviesinima Paloniumu nuodyje.O ka jau kalbeti apie Krymo okupacijos organizavima..Manau viduramziu praktika tiktu.

welighnton

Vietoj to, kad scammed bandant gauti paskolą, gauti nulaužė bankomatų kortelė, kuri paleidžiama jums $12 500 dolerių kasdien Gaukite hacked ATM kortelę, kuri gali jums iki $ $100 000 dolerių mažiau nei vieną savaitę atitinkamai. Šios kortelės yra užprogramuotas su surasti lustas programinės įrangos, nei daro kortelę saugiai ir surasti naudoti, jis veikia visame pasaulyje bet kurioje pasaulio šalyje. Galimos kortelės kategorijos yra trijų skirtingų programinės įrangos $12 500 dolerių per dieną $23 300 dolerių per dieną ir $38 100 dolerių per dieną xcds Jums nereikia pabrėžti, kaip gauti paskolą, žudyti pasitikėjimo klausimais ir gauti vieną iš šių kortelių, jis gauna jums atvėsti pinigų geriau nei bet kurios kitos priemonės. Jokių didelių sąskaitų prieš jį gauti. Kontaktai daugiau informacijos ir informacijos Ačiū!!! Susisiekti per El. paštas: welighntonhacker@gmail.com Tekstas: + 1 (813) 295-2667 WhatsApp: + 1 (347) 868-5587

SUSIJUSIOS NAUJIENOS