Vokietijos finansų ministras: esame pasiruošę visiems „Brexit“ scenarijams | kl.lt

VOKIETIJOS FINANSŲ MINISTRAS: ESAME PASIRUOŠĘ VISIEMS „BREXIT“ SCENARIJAMS

  • 2

Vokietija tikisi, kad Didžioji Britanija pasitrauks iš ES pasirašiusi pereinamąjį susitarimą, tačiau Berlynas yra pasiruošęs ir „Brexitui“ be jokios sutarties, penktadienį Vokietijos finansų ministrą Olafą Scholzą cituoja „Reuters“.

Didžioji Britanija ir ES sutarė dėl preliminaraus pasitraukimo sutarties teksto, tačiau nesutarimai dėl Gibraltaro vis temdo galutinį susitarimą. Susitarimą ES lyderiai, planuojama, pasirašys šį sekmadienį.

„Chaotiškas „Brexitas“ būtų pats blogiausias rezultatas visai Europai, tačiau nuo jo ypač nukentėtų pati Jungtinė Karalystė (JK), nes pasitraukimas neigiamai paveiktų šalies ekonomiką“, – interviu laikraščiui „Passauer Neue Presse“ sakė O. Scholzas.

„Ruošiamės abiem scenarijams, tiek valdomam, tiek ir nevaldomam JK pasitraukimui. Abu scenarijai mums kelia iššūkius, tačiau mes su jais susitvarkysime“, – tikino finansų ministras.

Kalbėdamas apie Italiją, O. Scholzas sakė, kad ne visi Romos reformų siūlymai yra blogi. Kaip teigiamą reformų pavyzdį O. Scholzas pateikė šalies siekį įvesti apsaugos nuo ilgalaikio nedarbo sistemą.

Tačiau O. Scholzas ragino Italijos vyriausybę reformas įvedinėti palaipsniui. „Jei šalis turi itin didelę skolą, politikai turi elgtis atsargiai ir neįvesti visų reformų vienu metu“, – teigė O. Scholzas.

Paklaustas, ar Italija gali sukelti naują euro zonos krizę, O. Scholzas atmetė tokią galimybę, teigdamas, kad ES šalys yra sutarusios dėl fiskalinės drausmės taisyklių, kuriomis yra paremta visa euro zona.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

ES vis vien subyrės, tik - pirmieji pabėgę liks su 'pliusu': britai apdairūs, jie visuomet žiūrėjo kad pirmiausia jiems turi būt naudinga.

nebukit

naivus ir nepasiduokit britu /raganu/ provokacijai o siulykit kad 1 iseitis tai pasilikimas sajungoje kuria samoningai griaunate neatsizvelgdami i daugumos nuomone....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS