„Zaros“ drabužių etiketėse – skundai dėl nesumokėto atlyginimo | kl.lt

"ZAROS" DRABUŽIŲ ETIKETĖSE – SKUNDAI DĖL NESUMOKĖTO ATLYGINIMO

  • 0

Ispanijos drabužių mažmenininkės "Zara" parduotuvėse Stambule drabužių etiketėse pirkėjai aptiko neįprastus užrašus: "Drabužį kurį ketinate įsigyti pasiuvau aš, bet man už tai nesumokėjo!"

Tokius užrašus paliko buvę vietos kompanijos "Bravo Tekstil" darbuotojai. Ši bendrovė taip pat siuvo drabužius ir kitoms tarptautinėms kompanijoms, kaip "Next" ir "Mango". Turkų įmonė praėjusių metų liepą staiga bankrutavo, o jos darbuotojai teigia, kad su jais nebuvo atsiskaityta, skelbia BBC.

Dabar jie prašo, kad "Zara" sumokėtų jiems už trijų mėnesių darbą ir išmokėtų išeitines kompensacijas.

"Vieną rytą mes atėjome į darbą, o firmos nebėra. Viskas uždaryta. Mūsų viršininkas tiesiog išgaravo, - sakė viena buvusi "Bravo Tekstil" darbuotoja. - Neturėjome kito pasirinkimo, kaip pradėti šią kampaniją. Mes užrašėme tai etiketėse visose "Zara" parduotuvėse, kiekvienam Stambulo prekybos centre. Mes nenorime pakenkti "Zara" prekės ženklui. Mes norime gauti tai, kas mums priklauso."

Nuo šios kampanijos pradžios tūkstančiai žmonių socialiniuose tinkluose reiškė paramą dalindamiesi užrašu su grotaženklėmis #BravoIscilerilcinAdalet, kuris taip pat yra užrašytas drabužių etiketėse. Išvertus tai reiškia "Teisybė "Bravo" darbuotojams". O internetinę peticiją pasirašė daugiau nei 270 tūkst. parašų.

"Zara" valdanti ispanų kompanija "Inditex" pareiškė, kad bendrovei "Bravo Tekstil" išmokėjo viską, kas priklausė, tačiau šios lėšos nepasiekė darbuotojų. "Inditex" taip pat pranešė, kad kartu su "Mango" ir "Next" įkūrė 210 tūkst. eurų vertės fondą padėti labiausiai pažeidžiamiems darbuotojams.

"Inditex" yra vienas didžiausių drabužių gamintojų pasaulyje. Jam priklauso daugiau nei 7,4 tūkst. parduotuvių, kompanijoje dirba apie 162,45 tūkst. žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS