Europolas: Europoje dingo daugiau kaip 10 000 migrantų vaikų | kl.lt

EUROPOLAS: EUROPOJE DINGO DAUGIAU KAIP 10 000 MIGRANTŲ VAIKŲ

  • 14

Europoje dingo daugiau kaip 10 tūkst. niekieno nelydėtų migrantų vaikų, sekmadienį paskelbė Europos Sąjungos (ES) policijos biuras Europolas, kuris baiminasi, kad daugelis tų nepilnamečių pateko į prekybos žmonėmis tinklus ir yra lytiškai išnaudojami.

Europolo spaudos tarnyba naujienų agentūrai AFP patvirtino tuos skaičius, paskelbtus Didžiosios Britanijos laikraščio „The Observer“.

Europolo administracijos vadovas Brianas Donaldas (Brajenas Donaldas) laikraščiui sakė, kad tai yra vaikų, kurie dingo iš tarnybų akiračio po to, kai buvo užregistruoti atvykę į Europą, skaičius.

„Nėra neracionalu sakyti, kad tų vaikų yra daugiau negu 10 000“, – sakė B.Donaldas, kuris pridūrė, kad vien Italijoje dingo 5 tūkst. nepilnamečių.

„Ne visi jie bus nusikalstamai išnaudojami; kai kurie (jų) galėjo būti perduoti šeimos nariams. Tiesiog nežinome, kur jie yra, ką daro ar su kuo yra“, – sakė jis.

Pernai į Europą atvyko daugiau kaip milijonas migrantų ir pabėgėlių, kurių daugelis pasitraukė nuo konflikto Sirijoje.

Europolas apskaičiavo, kad vaikai sudaro 27 proc. tų žmonių, rašė „The Observer“.

„Užregistruoti jie ar ne, mes kalbame apie 270 tūkst. vaikų“, – laikraščiui sakė B.Donaldas.

„Ne visi jie yra nelydimi, bet taip pat turime įrodymų, kad didelė dalis gali būti (nelydimi)“, – sakė jis, pridūręs, kad minėti 10 tūkst. tikriausiai yra sumažintas skaičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

gal

vaikus patys migrantai parduoda

sigis1

yra du skirtumai: a) pietų ir azijos žmonės daug greičiau bręsta-kaip ir cyganai jie veda-teka jau nuo trylikos metų; b) jau "dvidešimt dvejų" metų babajų eržilus jevrosojuzas laiko "paaugliais".

Meri

Dar imkim patys save teisti, vadinti prievartautojais ir t.t. KAD Sirijoje visiškas totalus nesiskaitymas nei su vienu žmogum ar tai vaikas, ar moteris, ar kitatautis mes jau pamiršom. SĖKMĖS menkinant save...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS