Ispanijoje sulaikyta moteris, nelaisvėje laikiusi savo vaikus | kl.lt

ISPANIJOJE SULAIKYTA MOTERIS, NELAISVĖJE LAIKIUSI SAVO VAIKUS

  • 0

Ispanijos policija šeštadienį pranešė sulaikiusi šveicarę, kaip įtariama, septynerius metus nelaisvėje laikiusią savo vaikus ir grasinusią juos nužudyti, jei šie bandytų ieškoti pagalbos.

Vaikai, kuriems dabar 17 ir 15 metų, gyvendami pietrytinėje Ispanijos Alikantės provincijoje niekada nelankė mokyklos ir net susirgę nesulaukdavo beveik jokios pagalbos, teigiama Civilinės gvardijos – teisėsaugos institucijos – pranešime.

„Šių nepilnamečių parašai per policijos tyrimą visiškai tokie pat, kaip ir ant šveicariškų asmens tapatybės dokumentų, išduotų prieš septynerius metus – rašysena atrodo kaip mažo vaiko, kurio įgūdžiai nebuvo lavinami“, – naujienų agentūrai AFP sakė Civilinės gvardijos atstovas spaudai.

Policijos teigimu, 17-metei dukrai rugpjūtį pavyko apeiti motinos priežiūrą ir išsiųsti elektroninį laišką fondui ANAR, padedančiam į nelaimę pakliuvusiems vaikams.

Teigiama, kad mergina tapo motinos smurto auka, jai ir kitam šios šeimos vaikui buvo draudžiama bendrauti su išoriniu pasauliu. Mergina pasakojo, kad jiems buvo leidžiama kasdien tik trumpam išeiti į gatvę – į parduotuvę ir pasivaikščioti, bet tuo metu jis būdavo budriai stebimi.

Pasak policijos pranešimo, iš Ispanijos kilusi 49 metų motina itin šiurkščiai elgėsi su dukterimi – „ją mušė, stumdė į sienas ar baldus arba svaidė stalo įrankius ar kitus rankose pasitaikiusius daiktus“.

Dukra nedrįso kreiptis pagalbos, nes „nuo pat vaikystės jos gyvybė buvo pavojuje“. Motina „ne kartą tvirtino nužudysianti vaikus, jei šie kreipsis į policiją; be to, policininkai, esą, juos vis tiek išžagins ir nužudys – tuo tikėdami vaikai ir užaugo“, jų pasakojimus citavo Civilinė gvardija.

Laiške fondui ANAR dukra pasakojo, kad viskas prasidėjo dar Šveicarijoje, kai j tebuvo vos 3–4 metų, ir tęsėsi po to, kai 2009 metais šeima persikėlė į Ispaniją.

Už padėties slėpimą sulaikytas ir motinos partneris, 30-metis šveicaras.

Po pranešimo fondui policija atsekė namą Katralio mieste, kur gyveno brolis ir sesuo.

„Iškart buvo nusiųsti agentai, o motina neigė, kad kažkas ten būtų laikomas per prievartą, taip pat neigė, kad ten gyventų nepilnamečių“, – pažymėjo pareigūnai. „Išgirdusi, kad motina kalbasi su agentais, mergina ėmė gestikuliuoti koridoriuje ir patraukė jų dėmesį. Abu vaikai buvo išgelbėti“, – teigiama pranešime.

Išvaduota dukra grįžo į Šveicariją pas savo biologinį tėvą. Teismas nusprendė, kad jos brolis, kuris, policijos teigimu, nepatyrė tiek smurto kaip jo sesuo, gali grįžti namo į Katralį, kur jo motina ir partneris laukia teismo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS