Lenkijos pajūryje nuskendo NATO pratybose dalyvavusi amfibija | kl.lt

LENKIJOS PAJŪRYJE NUSKENDO NATO PRATYBOSE DALYVAVUSI AMFIBIJA

  • 0

Lenkijos pajūryje trečiadienį nuskendo amfibija, dalyvaujanti JAV vadovaujamose pratybose BALTOPS, bet trys jos įgulos nariai buvo sėkmingai išgelbėti, pranešė žiniasklaida.

Kaip nurodo naujienų televizija TVN24, ta amfibija buvo paleista iš Lenkijos jūrų desanto laivo „ORP Lublin“ ir sėkmingai nugabeno į krantą grupę karių, bet grįždama į savo laivą pradėjo skęsti.

„Amfibija staiga pradėjo skęsti, judėdama laivo link. Joje tuo metu buvo trys ją aptarnaujantį kariai, – sakė TVN24 žurnalistas Danielis Stenzelis. – Buvo pasiųsta gelbėtojų komanda, kuri juos saugiai evakavo. Nei vienas iš įgulos narių nenukentėjo.“

Avarijos priežastys kol kas nežinomos, o joms nustatyti bus įkurta speciali komisija. D.Stenzelis sakė, kad ta mašina liks Baltijos jūros dugne iki pratybų pabaigos.

JAV organizuojamos tarptautinės karinės pratybos BALTOPS, prasidėjo birželio 5 dieną. Jose dalyvauja 49 laivai, 61 orlaivis ir daugiau nei 5 tūkst. karių iš septyniolikos NATO valstybių ir Aljanso partnerių šalių.

Lietuvai šiose pratybose atstovauja Karinių jūrų pajėgų patrulinis laivas „Žemaitis“ ir minų paieškos ir neutralizavimo laivai „Skalvis“ ir „Kuršis“, nurodė Krašto apsaugos ministerija.

Per pratybas, kurios tęsis iki birželio 24 dienos, tobulinamos karo laivų manevravimo formuotėse, laivų konvojavimo, artilerinių šaudymų, priešlėktuvinės ir antiteroristinės gynybos, minų paieškos ir neutralizavimo procedūros.

Pratybos rengiamos Baltijos jūroje – Lenkijos, Danijos ir Vokietijos teritoriniuose vandenyse bei išskirtinėse ekonominėse zonose.

Pratybose dalyvauja Estijos, Danijos, Kanados, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Nyderlandų, Norvegijos, Prancūzijos, Suomijos, Švedijos, Vokietijos, Turkijos, Jungtinės Karalystės bei Jungtinių Valstijų pajėgos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS