Prancūzijoje sulaikyti aštuoni žmonės, kaltinami išpuoliu Nicoje | kl.lt

PRANCŪZIJOJE SULAIKYTI AŠTUONI ŽMONĖS, KALTINAMI IŠPUOLIU NICOJE

  • 0

Prancūzijos pareigūnai suėmė dar aštuonis asmenis, siejamus su liepą įvykdyta Bastilijos dienos ataka Nicos kurorte, kai sunkvežimį į minią nukreipęs vairuotojas užmušė 86 žmones, antradienį pranešė Paryžiaus prokuratūra.

Prokurorai nurodė, kad pirmadienį suimti įtariamieji yra Prancūzijos ir Tuniso piliečiai, kaip manoma, palaikę ryšius su Nicos užpuoliku Mohamedu Lahouaieju Bouhleliu (Mohamedu Lahvaježu Buleliu). Pastarasis rėžėsi 19 tonų sunkvežimiu į Nicos pajūrio bulvare liepos 14-osios fejerverkų susirinkusius pasižiūrėti žmones.

Visi aštuoni asmenys buvo suimti Pajūrio Alpių regione Prancūzijos pietryčiuose, kuriam taip pat priklauso Nica.

Mažiausi penkiems žmonėms jau pateikti preliminarūs kaltinimai terorizmu, susiję su minėta ataka. Tie žmonės kaltinami padėję M.L. Bouhleliui gauti pistoletą ir suteikę kitokios pagalbos. Kol kas neaišku, kokį vaidmenį atliko šią savaitę suimti vyrai.

Dėl liepos 14-osios atakos atsakomybę prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS). Pasak Prancūzijos pareigūnų, tunisietis M.L. Bouhlelis buvo įkvėptas šios grupuotės propagandos, bet nerasta jokių įrodymų, kad IS organizavo jo ataką.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS