„Palaužtas“ O. Pistorius laukia nuosprendžio už žmogžudystę | kl.lt

„PALAUŽTAS“ O. PISTORIUS LAUKIA NUOSPRENDŽIO UŽ ŽMOGŽUDYSTĘ

  • 0

Oscaras Pistorius (Oskaras Pistorijus) yra „palaužtas“ žmogus, kurį reikėtų paguldyti į ligoninę dėl depresijos, pirmadienį išgirdo Pietų Afrikos Respublikos (PAR) teismas, parolimpinio sporto žvaigždei laukiant galimo sugrąžinimo į kalėjimą už savo draugės nužudymą prieš trejus metus.

Abiejų kojų neturintis bėgikas teisės studijas baigusią manekenę Reevą Steenkamp (Revą Stenkamp) nušovė 2013 metų Šv. Valentino dienos paryčiais, esą per klaidą palaikęs ją įsibrovėliu. Jis paleido keturis šūvius pro uždarytas savo vonios kambario duris.

29 metų O.Pistorius pirmąją Pretorijos teismo posėdžio dėl bausmės paskyrimo dieną buvo su tamsiu kostiumu, baltais marškiniais ir juodu kaklaraiščiu. Teisme buvo ir jo šeimos nariai.

„Jis, regis, yra riboto aktyvumo... Jis parodė požymių ir pranešė apie simptomus, liudijančius, kad jį vargina potrauminio streso sukelti sutrikimai, nerimas ir depresiniai sutrikimai“, – sakė gynybos komandos narys psichologas Jonathanas Scholtzas (Džonatanas Šolcas), kuris neseniai kalbėjosi su O.Pistoriumi.

„Šiuo metu jis negali duoti parodymų. Jo būklė sunki“, – pabrėžė psichologas.

J.Scholtzas pridūrė, kad O.Pistorius „beveik pasidavė, jo dvasia atrodo palaužta“ ir jis turėtų gulėti ligoninėje, nes per pastaruosius dvejus metus jo psichikos būklė pablogėjo.

Pasak psichologo, nešlovę užsitraukęs sportininkas yra pažeidžiamas emociškai, psichologiškai ir fiziškai.

Vienas bylai artimas teisininkas sakė, kad bausmė O.Pistorius galėtų būti paskirta penktadienį.

Kovo mėnesį O.Pistorius advokatams nepavyko panaikinti Aukščiausiojo Apeliacinio Teismo sprendimo, kuriuo jo pradinis nuosprendis dėl netyčinio nužudymo buvo sugriežtintas iki nuosprendžio už žmogžudystę.

Pradinio teismo proceso teisėja Thokozile Masipa (Tokozilė Masipa), išklausiusi kaltintojų ir gynėjų argumentus, turėtų paskelbti naują nuosprendį.

O.Pistorius gresia mažiausiai 15 metų kalėjimo už žmogžudystę, bet bausmė gali būti sutrumpinta dėl laiko, kurį jis jau praleido kalėjime, ir švelninančių aplinkybių, tarp kurių yra jo neįgalumas.

R.Steenkamp tėvai pirmadienį buvo teisme. Nužudytosios tėvas Barry (Baris) gali iš liudytojų vietos paprašyti teismo skirti ilgą kalėjimo bausmę.

Jei jis tai padarys, tai bus pirmas kartas, kai šioje byloje liudijo vienas iš R.Steenkamp tėvų.

Pernai spalį, atsėdėjęs metus iš penkerių, skirtų jam už netyčinę žmogžudystę, O.Pistorius buvo paleistas iš kalėjimo ir buvo laikomas namų arešto sąlygomis savo dėdės namuose Pretorijoje.

Jei šį kartą jis bus nuteistas ilgesniam nei penkerių metų periodui, jis turės atlikti mažiausiai du trečdalius bausmės ir tik paskui galės prašyti paleidimo pirma laiko.

Ekspertai sako, kad jam galėtų būti skirta nuo aštuonerių iki 12 metų, bet kaltintojai siekia mažiausiai 15 metų.

 

GALERIJA

  • „Palaužtas“ O. Pistorius laukia nuosprendžio už žmogžudystę
  • „Palaužtas“ O. Pistorius laukia nuosprendžio už žmogžudystę
  • „Palaužtas“ O. Pistorius laukia nuosprendžio už žmogžudystę
  • „Palaužtas“ O. Pistorius laukia nuosprendžio už žmogžudystę
  • „Palaužtas“ O. Pistorius laukia nuosprendžio už žmogžudystę
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS