Britanijoje apnuodyta J. Skripal išrašyta iš ligoninės | kl.lt

BRITANIJOJE APNUODYTA J. SKRIPAL IŠRAŠYTA IŠ LIGONINĖS

  • 3

Julija Skripal, praėjusį mėnesį Anglijos pietiniame Solsberio mieste kartu su savo tėvu, buvusiu rusų dvigubu agentu, apnuodyta kovine chemine medžiaga, buvo išrašyta iš ligoninės, antradienį patvirtino šios gydymo įstaigos atstovai.

Jie sakė, kad moteriai, sveikstančiai po kovo 4 dienos išpuolio, toliau reikės medikų priežiūros.  

„Jos gydymas nebaigtas, tačiau tai yra svarbus pasiekimas“, – sakė Solsberio ligoninės direktorė medicinai Christine Blanshard (Kristin Blanšard).

J. Skripal ketina pasiprašyti politinio prieglobsčio, antradienį pareiškė viena jų giminaitė.

Pasak ligoninės atstovų, J. Skripal tėvas, buvęs Rusijos karinės žvalgybos agentūros GRU pulkininkas, tebėra hospitalizuotas. Kada jį ketinama išrašyti, kol kas neskelbiama. 

Britų nacionalinis transliuotojas BBC antradienį pranešė, kad 33 metų J. Skripal buvo išrašyta pirmadienį ir perkelta į saugią vietą, o jos 66 metų tėvas tebegydomas ligoninėje. Vis dėlto pastaruoju metu skelbtuose žinisklaidos pranešimuose buvo pažymima, kad S. Skripalio būklė irgi gerėja.

Britanija ir jos sąjungininkai Vakaruose dėl šios atakos kaltina Maskvą. Kaip teigia britų ekspertai, Skripaliai buvo apnuodyti Sovietų Sąjungoje sukurta kovine nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“ (Naujokas).

Rusija savo ruožtu įnirtingai tvirtina su šiuo incidentu neturinti nieko bendra.

Įsiplieskus šiai krizei abi konflikto pusės griebėsi didžiausio viena kitos diplomatų išsiuntimo per kelis pastaruosius dešimtmečius.

Džiaugiasi išrašymu iš ligoninės

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) antradienį sveikino žinią, kad iš ligoninės išrašyta praėjusį mėnesį Anglijos pietiniame Solsberio mieste kartu su savo tėvu, buvusiu rusų dvigubu agentu, kovine chemine medžiaga apnuodyta Julija Skripal.

Sekretorius taip pat palinkėjo kuo greičiau pasveikti moters tėvui, buvusiam Rusijos karinės žvalgybos agentūros GRU pulkininkui Sergejui Skripaliui, kuris tebėra hospitalizuotas.

„Puiku, kad Julija Skripal jau ne ligoninėje. Pakelkime taurę linkėdami jai kuo greičiau visiškai pasveikti. Dar kartą ačiū šauniems Nacionalinės sveikatos tarnybos darbuotojams Solsberyje. Linkiu Sergejui Skripaliui kuo geriausios kloties ir tikiuosi, kad jis taip pat greitai pasveiks“, – parašė B. Johnsonas socialiniame tinkle „Twitter“.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

R

Patis britai sake kad nuo Noviciok nepasveksta.Mirtis arba invalidas. kazkas melioja.)))

ha...

Matomai - tai eilinis POLITINIS SPEKTAKLIS...juk reikia ir toliau Rusija piudyt su ES valstybemis...O toks SPEKTAKLIS labai patogus...

taigi

Panička gavo mirtinų nuodų, pakosėjo, išgėrė arbatos ir pasveiko :)))

SUSIJUSIOS NAUJIENOS