Čečėnijoje per saugumo operaciją nukauti septyni kovotojai | kl.lt

ČEČĖNIJOJE PER SAUGUMO OPERACIJĄ NUKAUTI SEPTYNI KOVOTOJAI

  • 0

Čečėnijos autoritarinis lyderis Ramzanas Kadyrovas sekmadienį paskelbė, kad per saugumo pajėgų operaciją prieš islamistus kovotojus šios Rusijos Šiaurės Kaukazo respublikos sostinėje Grozne buvo nukauti septyni sukilėliai, o dar keturi buvo sučiupti.

„Specialioji operacija, vykusi Grozne ir jo apylinkėse, dabar jau baigta. Likviduoti septyni banditai, keturi sučiupti“, – tviteryje rašė R.Kadyrovas.

Kremliaus palaikomas R.Kadyrovas nurodė, kad „ginkluotų asmenų grupė“ šeštadienio vakarą užpuolė vieną policijos pareigūną, o vėliau įsitraukė į susišaudymą, kai buvo užklupti, mieste paskelbus ypatingąją saugumo padėtį.

Pasak jo, trys sučiupti kovotojai gydomi ligoninėje dėl šautinių žaizdų. Taip pat buvo paskelbta, kad vienas sužeistas kelių policijos pareigūnas buvo hospitalizuotas.

Taip pat nepateikiama jokių detalių apie numanomų užpuolikų motyvus.

„Dar kartą pabrėžiu, kad nei vienam velniui nepavyks gyvam palikti Grozno, jeigu jis atėjo su ginklu rankose. Tai buvo aiškiai įrodyta pastarąją parą. Dėkoju visiems operacijos dalyviams, pademonstravusiems profesionalumą, narsą, tvirtybę ir ištvermę“, – rašė R.Kadyrovas savo „Instagram“ paskyroje.

Pirmadienį Čečėnijos teisėsaugos šaltiniai sakė naujienų agentūrai „Interfax“, kad Grozne likviduotai grupuotei vadovavo Saidas Ibragimas Ismailovas, kuris buvo tarp nukautųjų. Šaltiniai teigė, kad jis buvo užverbuotas tikriausiai Sirijoje esančio islamistų vadeivos Al Bari (Bario), kurio nurodymus gaudavo internetu.

Rusija per pastaruosius du dešimtmečius kariavo Čečėnijoje du kruvinus karus, bet geležiniu kumščiu valdant R.Kadyrovui šis regionas tapo daug ramesnis.

Vis dėlto mažėjanti islamistų sukilėlių grupė tebesikauna su saugumo pajėgomis Čečėnijoje ir visame neramiame Šiaurės Kaukaze. Jie tebėra pajėgūs retkarčiais surengti didelių atakų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS