D. Trumpas apie ataką Sirijoje: misija įvykdyta! | kl.lt

D. TRUMPAS APIE ATAKĄ SIRIJOJE: MISIJA ĮVYKDYTA!

  • 4

Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) šeštadienį gyrė paryčiais kartu su Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos pajėgomis surengtus smūgius Sirijos režimui ir pareiškė, kad „rezultatas nebūtų galėjęs būti geresnis“.

Jungtinės Valstijos, Didžioji Britanija ir Prancūzija šeštadienį paryčiais smogė keletui Sirijos režimo taikinių, praėjus savaitei po įtariamos dujų atakos sukilėlių kontroliuotame Damasko priemiestyje Dumoje. Manoma, kad per tą ataką žuvo mažiausiai 40 žmonių.

„Tobulai atliktas smūgis praeitą vakarą (JAV laiku). Ačiū Prancūzijai ir Jungtinei Karalystei už jų išmintį ir jų puikių kariuomenių galią“, – sakoma D. Trumpo „Twitter“ žinutėje.

„Rezultatas nebūtų galėjęs būti geresnis. Misija įvykdyta!“ – pridūrė jis.

Rezultatas nebūtų galėjęs būti geresnis. Misija įvykdyta!

Pavadinęs įtariamą praėjusios savaitės cheminę ataką „monstro nusikaltimais“, D. Trumpas vėlai penktadienį Vašingtono laiku iš Baltųjų rūmų per televiziją paskelbė apie karinius veiksmus prieš prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) režimą, nepaisydamas įnirtingų Damasko ir Rusijos perspėjimų.

JAV gynybos sekretorius Jamesas Mattisas (Džeimsas Matisas) smūgius pavadino „vienkartiniu šūviu“ ir sakė, kad kol kas jokie papildomi kariniai veiksmai neplanuojami.

2003 metais tuometinis JAV prezidentas George'as W. Bushas (Džordžas V. Bušas) apie didelio masto kovinių operacijų pabaigą Irake paskelbė iš Persijos įlankos grįžtančiame amerikiečių lėktuvnešyje, už prezidento nugaros kabant užrašui „Misija įvykdyta“. Toji deklaracija pasirodė buvusi pirmalaikė.

Pentagonas šeštadienį paskelbė, kad per bendrą JAV, Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos operaciją prieš Sirijos režimą buvo „sėkmingai pataikyta į visus taikinius“, taip atremdamas Rusijos pareiškimus, kad dešimtys raketų buvo numuštos.

„Nesiekiame konflikto Sirijoje, bet negalime leisti tokių sunkių tarptautinės teisės pažeidimų“, – žurnalistams sakė Pentagono atstovė Dana White (Deina Vait).

„Sėkmingai pataikėme į visus taikinius, – sakė ji. – Šie smūgiai buvo pateisinti, teisėti ir proporcingi.“

Turkijos prezidentas sveikina Vakarų smūgius Sirijoje

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) šeštadienį sveikino Vakarų smūgius Sirijos lyderio Basharo al Assado (Bašaro Asdao) režimui ir vadino juos „tinkamu atsaku“ į „nežmoniškas“ Damasko atakas.

„Mes laikome šią operaciją tinkama“, – per savo valdančiosios partijos susitikimą Stambule sakė R. T. Erdoganas.

„Režimas pamatė, kad pastarosiomis dienomis intensyvėjančios jo atakos prieš disidentus ... nebus paliktos be atsako“, – pažymėjo jis.

Jungtinės Valstijos, Didžioji Britanija ir Prancūzija šeštadienį paryčiais smogė keletui Sirijos režimo taikinių, praėjus savaitei po įtariamos dujų atakos sukilėlių kontroliuotame Damasko priemiestyje Dumoje. Manoma, kad per tą ataką žuvo mažiausiai 40 žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Jonas

Vargeta ANONIMAS, ko prisirūkei, tokias nesąmones tauziji

Anonimas

Paleistos 103 raketos,taikini pasieke 9 kitos buvo sirijos armijos sunaikintos.Vargsai suknisti jankiai.

Kaunietė

Šaunuolis D. Trumpas, reikia parodyti ruskiui jo vietą
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS