„Dailymail“ akiratyje – fiktyvias santuokas su tautietėmis organizavusi lietuvė | kl.lt

„DAILYMAIL“ AKIRATYJE – FIKTYVIAS SANTUOKAS SU TAUTIETĖMIS ORGANIZAVUSI LIETUVĖ

  • 5

Lietuvė ir jos buvęs vyras kaltinami Didžiojoje Britanijoje suorganizavę mažiausiai trylika fiktyvių santuokų tarp lietuvių moterų ir vyrų iš trečiųjų šalių, kad šie galėtų likti gyventi Didžiojoje Britanijoje, rašo Dailymail.co.uk.

Portalas skelbia, kad 32–ejų Ayazas Khanas (Ajazas Chanas) ir jo 25–erių buvusi žmona Jurgita Pavlovskytė uždirbo daugiau kaip 500 tūkst. svarų sterlingų iš vyrų, kuriems fiktyvios santuokos suteikė galimybę likti Europos Sąjungoje po to, kai baigėsi jų studentų vizų galiojimas.

Bylos duomenimis, iš trylikos porų, susituokusių 2011–2014 metais, kartu tebegyvena tik dvi. Dvylika lietuvių ir čekę vedė vienuolika pakistaniečių, po vieną indą ir Bangladešo pilietį, kurių studentų vizos pasibaigė arba buvo uždarytos jų mokymosi įstaigos.

Tam, kad ne Europos Sąjungos pilietis galėtų gyventi Didžiojoje Britanijoje, jis turi būti susituokęs su Europos Sąjungos piliečiu, įrodyti, kad santuoka – tikra, jie gyvena drauge, o sutuoktinis dirba ir turi draudimo numerį. Bylos duomenimis, vyrai organizatoriams sumokėdavo dideles sumas, kad jiems būtų surastos nuotakos, sumokėdavo jų kelionės bei santuokos išlaidas, taip pat – kuklų atlygį pačioms nuotakoms.

Teigiama, kad A. Khanas ieškodavo tokia santuoka besidominčių vyrų, o J. Pavlovskytė rasdavo jiems nuotakų. Pagalba jiems įtariama dar viena pora, kuri, kaip teigiama, taip pat buvo fiktyviai sutuokta.

Atlikę mokestinį įtariamųjų patikrinimą, pareigūnai nustatė, kad A. Khanas į savo banko sąskaitas gavo 297 tūkst. svarų sterlingų, dar 238 tūkst. svarų sterlingų rasti J. Pavlovskytės banko sąskaitoje. Iš jaunavedžių gautuose pavedimuose nurodoma mokėjimo paskirtis „žmona“ ar „vestuvės“.

Nei įtariami vestuvių organizatoriai, nei jų pagalba susituokusios poros kaltais neprisipažįsta.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Vadakste

Lietuviai labai issimylejo pinigus , tai pinigai , pinigai ir dar karta pinigai , nors ir per zmoniu galvas.

o

kam tokios išvis gimė

pyzdos biznis

su babajais...tuoj lietuvoj jis pasklis nei kiek ne mazesniais tempais kaip europoje...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS