Didysis barjerinis rifas pasiglemžė dar vieno turisto gyvybę | kl.lt

DIDYSIS BARJERINIS RIFAS PASIGLEMŽĖ DAR VIENO TURISTO GYVYBĘ

  • 0

Australijoje, nardydamas populiarioje Didžiojo barjerinio rifo vietoje, penktadienį žuvo dar vienas pagyvenęs užsienietis turistas, o vos prieš kelias dienas ten pat mirė du prancūzų turistai, nardę su vamzdeliais ir kaukėmis, nurodė policija.

Dienraštis „The Cairns Post“ pranešė, kad žuvo 60-ies metų vyras iš Anglijos, kuris po Australiją keliavo su savo žmona. Jis žuvo nardydamas su akvalangu Azenkūro rife, esančiame šalia populiaraus turistinio Port Daglaso kurorto.

„Buvome iškviesti į Azenkūro rifą, kuriame vyro gyvybei iškilo grėsmė. Dabar jis jau miręs“, – naujienų agentūrai AFP sakė Kvynslando policijos atstovas. Pasak jo, manoma, kad turistas buvo britas, tačiau ši informacija nebuvo patvirtinta.

Laikraštyje teigiama, kad jis buvo turistinio laivo keleivis ir nardė prie rifų su kitu asmeniu apie 100 km į šiaurę nuo Kernso. Vyras buvo rastas gulintis ant jūros dugno apie 15 m gylyje, o jo akvalango kvėpavimo reguliatoriaus buvo iškritęs iš burnos.

Iškeltą į paviršių vyrą laivo įgula bandė atgaivinti defibriliatoriumi ir iškvietė greitąją medicinos pagalbą, bet išgelbėti žmogaus gyvybės nepavyko.

Anksčiau šią savaitę prie rifų juosiamos Maiklmaso salos, nardydami žuvo ir du pagyvenę prancūzų turistai, kurie buvo deklaravę išankstinių sveikatos sutrikimų.

Pareigūnai nurodė, kad pastarieji asmenys patyrė širdies smūgius, o vienas kardiologas transliuotojui „Australian Broadcasting Corporation“ (ABC) sakė, kad nardytojus veikiausiai nudilgino medūzos, todėl jiems sustojo širdis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS