Ekvadore per autobuso avariją žuvo 12 futbolo sirgalių | kl.lt

EKVADORE PER AUTOBUSO AVARIJĄ ŽUVO 12 FUTBOLO SIRGALIŲ

  • 0

Ekvadore sekmadienį per autobuso avariją žuvo 12 žmonių ir dar 30 buvo sužeisti, pranešė pareigūnai.

Autobusu vyko populiariausios Ekvadoro futbolo komandos „Barcelona S.C“ aistruoliai.

Autobusas po vietos lygos rungtynių važiavo iš pietinio Kuenkos miesto į pajūryje esantį Gvajakilį, kur treniruojasi „Barcelona S.C“.

Per nelaimę, įvykusią 21 val. 30 min. Grinvičo (pirmadienį 00 val. 30 min. Lietuvos) laiku, autobusas nulėkė nuo kelio ir apvirto, nurodė Ekvadoro pervežimų komisija.

Naujausią aukų skaičių per „Twitter“ paskelbė „Barcelona S. C.“ prezidentas Jose Francisco Cevallosas (Chosė Fransiskas Sevaljosas), buvęs nacionalinės rinktinės vartininkas ir Pasaulio futbolo čempionatų veteranas.

„Sužinojome apie mūsų aistruolius ištikusią nelaimę... Labai sielvartaujame“, – rašo J. F. Cevallosas. Jis taip pat yra Gvajaso provincijos, kuriai priklauso Gvajakilis, gubernatorius, o anksčiau dirbo sporto ministru.

„Organizuojame, kad kūnai būtų greitai paimti ir krikščioniškai palaidoti“, – pridūrė J. F. Cevallosas.

Pareigūnai nurodė, kad neseniai buvo atlikta autobuso techninė apžiūra.

Pervežimo komisija anksčiau skelbė, kad per avariją 10 žmonių žuvo, o dar 35 buvo sužeisti.

J. F. Cevallosas vėliau sakė žurnalistams, kad Gvajakilyje bus organizuotas gedulingas budėjimas.

Televizija „Teleamamazonas“ citavo vieną įvykio vietoje buvusį ugniagesį, kad autobuso vairuotojas prieš pat avariją mėgino aplenkti kitą transporto priemonę.

„Barcelona S. C.“ sekmadienį sužaidė lygiosiomis 1:1 su Kuenkos „Deportivo“. Varžovų komanda savo „Twitter“ žinute pareiškė užuojautą ir solidarumą, taip pat palinkėjo sužeistiesiems „greitai pasveikti“.

Eismo nelaimės Ekvadore nusineša labai daug žmonių gyvybių. Šią statistiką renkanti organizacija „Justicia Vial“ nurodo, kad kiekvieną dieną per avarijas keliuose žūva po septynis žmones, o dar apie 80 – sužeidžiama.

96 proc. šių eismo įvykių priežastis – žmonių, dažniausiai vairuotojų, klaidos, skelbia „Justicia Vial“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS