Europoje įsisiautėjusi audra kėlė sumaištį oro uostuose, keliuose ir geležinkeliuose | kl.lt

EUROPOJE ĮSISIAUTĖJUSI AUDRA KĖLĖ SUMAIŠTĮ ORO UOSTUOSE, KELIUOSE IR GELEŽINKELIUOSE

  • 0

Amsterdamo Schipholio oro uoste ketvirtadienio rytą beveik valandai buvo atšaukti visi skrydžiai, visoje šalyje buvo sustabdyti traukiniai, Nyderlanduose ir kitur Europoje siautėjant smarkiai žiemos audrai.

Netrukus po 11 val. vietos (12 val. Lietuvos) laiku dėl audros atšaukti skrydžiai buvo atnaujinti maždaug vidurdienį. Nyderlandų avialinijos KLM dar prieš audrą atšaukė daugiau nei 200 savo lėktuvų skrydžių į oro uostą ir iš jo.

Audra sutrikdė eismą ir Olandijos keliuose – vėjas vartė medžius, sunkvežimių priekabas ir apsunkino jos padarinių tvarkymo darbus. Amsterdamo valdžia dėl audros sustabdė tramvajų eismą ir uždarė miesto zoologijos sodą.

Nacionalinė meteorologijos tarnyba užregistravo iki 140 kilometrų per valandą siekiančius vėjo gūsius Hukvan Holande, audrai slenkant Olandijos pakrante.

Meteorologai taip pat atidžiai stebi gamtos stichiją šiame žemumų krašte ir dėl pakilusio vandens uždarė nuo potvynių saugantį barjerą už 75 kilometrų į rytus nuo Amsterdamo.

Prieš sustabdydama visų traukinių eismą Nyderlandų geležinkelių tarnyba pranešė apie virtinę incidentų, per vieną kurių traukinys rėžėsi į barjerą. Daugiau informacijos apie pastarąjį įvykį geležinkeliai nepateikė.

Amsterdame vienas vyras per plauką išvengė mirties, kai ant jo motorolerio užvirto medis. Pats vyras nenukentėjo.

Kaimyninėje Belgijoje dėl stiprių vėjų buvo uždarytas Gento uostas, keliuose sostinės Briuselio rajonuose sustabdytas tramvajų eismas.

Vokietijos geležinkeliai dėl audros sustabdė traukinių eismą daugiausiai gyventojų turinčioje Šiaurės Reino-Vestfalijos žemėje.

Ketvirtadienį buvo užtverta aikštė priešais garsiąją Kelno katedrą, baiminantis dėl galimo pastato mūrinių detalių byrėjimo esant stipriam vėjui. Daugelyje Vokietijos rajonų buvo uždarytos mokyklos, vaikai leido dieną namuose.

Vokietijos naujienų agentūra DPA pranešė, kad dėl oro sąlygų buvo atšaukti vos keli skrydžiai visoje Vokietijoje.

Didžiojoje Britanijoje per audrą elektros neteko tūkstančiai namų, vietomis stiprus vėjas apgadino traukinius varančias elektros linijas, vartė ant bėgių medžius ir taip privertė tūkstančius keleivių vėluoti.

Dėl ypatingai sudėtingų vairavimo sąlygų kai kuriose Škotijos dalyse – smarkių vėjų, gausaus snygio ir apledėjusių kelių – pareigūnai rekomenduoja vairuotojams nesileisti į keliones.

Rumunijoje dėl pūgos ir smarkaus vėjo buvo uždaryta dešimtys mokyklų, kelios pagrindinės magistralės ir uostai. Tūkstančiai žmonių liko be elektros energijos.

Vidaus reikalų ministrė Carmen Dan (Karmen Dan) ketvirtadienį pranešė, kad 13-oje šalies apygardų be elektros liko maždaug 32 tūkst. žmonių. Rumunijos rytiniame Galacio regione sniege įstrigo autobusas su 22 keleiviais.

Dėl smarkaus vėjo ketvirtadienį buvo uždaryti Juodosios jūros uostai rytinėje Rumunijos pakrantėje, pranešė televizija „Antena 3“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS