Havajuose kilo baisi panika po klaidingo pranešimo apie atskriejančias raketas | kl.lt

HAVAJUOSE KILO BAISI PANIKA PO KLAIDINGO PRANEŠIMO APIE ATSKRIEJANČIAS RAKETAS

  • 2

Havajuose šeštadienį per klaidą paskelbtas pavojaus pranešimas apie atskriejančias balistines raketa sukėlė didžiulę paniką – žmonės puolė slėptis, palikę automobilius keliuose ar iš savo namų, kol pareigūnai pranešė, kad į mobiliuosius telefonus perduota žinutė buvusi klaidinga.

Havajų pareigūnai po to daug kartų atsiprašinėjo ir aiškino, kad pavojaus pranešimas buvo išsiųstas kažkam paspaudus ne tą mygtuką, keičiantis budėjimo pamainai. Jie žadėjo užtikrinti, kad to daugiau nebebus niekad.

„Mes suklydome“, – sakė Havajų pavojaus valdymo agentūros administratorius Vernas Miyagi (Vernas Mijagis).

Beveik 40 minučių atrodė, kad artėja pasaulio galas Havajuose, toje rojaus saloje, kurioje įtempta atmosfera jau tvyrojo po raketų bandymų Šiaurės Korėjoje.

Apie 8 val. 10 min. vietos (20 val. Lietuvos) laiku šeštadienį į mobiliuosius telefonus buvo pasiųsta tokia žinutė: „Balistinių raketų pavojus gresia Havajams. Nedelsdami ieškokite slėptuvės. Tai ne pratybos“.

Pagrindiniame greitkelyje H3, šiauriau Honolulu, palikę automobilius, vairuotojai puolė bėgti į netoliese esantį tunelį, rašė laikraštis „Honolulu Star-Advertiser“. Golfo klubo tarnautojai susibūrė virtuvėje, laukdami blogiausio.

Golfo žaidėjas profesionalas Coltas Knostas (Koltas Knostas) Vaikiki paplūdimyje, kur vyksta PGA turnyras, sakė, kad jo viešbučio vestibiulyje „visus apėmė panika“.

„Visi lakstė, blaškėsi, klausė „ką daryti?““, – pasakojo jis.

Cherese Carlson (Čeriz Karlson), kurios vaikai buvo mokykloje Honolulu, sakė skubiai paskambinusi, kad įsitikintų, jog jos vaikai jau saugiai pasislėpę.

„Pagalvojau, o Dieve, na štai. Bus kažkas labai blogai, aš galiu mirti“, – sakė ji.

Po pirmojo pranešimo apie grėsmę Havajų pavojaus valdymo agentūra tviteryje pranešė, kad pavojaus nėra, bet tas pranešimas nepasiekė prie „Twitter“ neprisijungusių žmonių. Kitas pranešimas apie netikrą pavojų mobiliuosius telefonus pasiekė tik po 40 minučių.

Dėl šio incidento šalies gynybos agentūros, Pentagonas ir JAV Ramiojo vandenyno regiono vadavietė paskelbė pranešimą, kad „balistinių raketų grėsmės Havajams nenustatyta“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Tai tebuvo pampersų reklamos kompanija.

tai

negali buti klaidinga o tik spec t bandomasis experimentas su pasekmem kaip bus reaguojama......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS