Irane musmirėmis apsinuodijo daugiau kaip tūkstantis žmonių | kl.lt

IRANE MUSMIRĖMIS APSINUODIJO DAUGIAU KAIP TŪKSTANTIS ŽMONIŲ

Irane smailiakepurėmis musmirėmis (Amanita virosa) apsinuodijo daugiau kaip tūkstantis žmonių. Tai antradienį pranešė Maisto produktų ir medikamentų kontrolės organizacijos prie Sveikatos apsaugos ministerijos informacijos centras.

„Nustatyta, kad mūsų piliečiai apsinuodijo smailiakepurėmis musmirėmis, kurios panašios į valgomuosius grybus ir auga tose pačiose vietose“, - rašoma informacijos centro tinklalapyje.

Pirmieji pranešimai apie masinį apsinuodijimą grybais Irano vakaruose pasirodė prieš kelias dienas. Užfiksuota daugiau kaip 1000 apsinuodijimo atvejų, iš kurių 15 baigėsi mirtimi. Daugiausia aukų užfiksuota Kermanšaho provincijoje, kur mirė septyni gyventojai. Trys žmonės mirė Lurestane, tiek pat - Kurdistane, du - Vakarų Azerbaidžane.

Kaip anksčiau pareiškė šalies Sveikatos apsaugos ministerijos Infekcinių susirgimų centro vadovas Mohammadas Mehdi Guya, tokių apsinuodijimų protrūkių paprastai būna pavasarį ir vasarą. Pasak jo, tai nulemia kelios priežastys, pirmiausia - padaugėja kritulių, kurie suaktyvina nuodingų grybų augimą. Be to, pasak Guyos, dažnai nuodingus grybus sunku atskirti nuo nenuodingų, ir jie atsiduria ant prekystalių. „Net jei vietos gyventojai jums teigia, kad jie pažįsta šiuos grybus, jokiu būdu negalima tikėti jų žodžiais“, - įspėjo jis. Centro vadovas pridūrė, kad specialių vaistų nuo tokio apsinuodijimo nėra, todėl nukentėjusiesiems skiriamas simptominis gydymas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ko

gero taip valdantieji visoje planetoje visais budais mazina savo /runkeliu/ skaiciu......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS