Išpuolis Kabule: žuvo mažiausiai devyni žmonės | kl.lt

IŠPUOLIS KABULE: ŽUVO MAŽIAUSIAI DEVYNI ŽMONĖS

  • 0

Kabulo vakariniame šiitiškame rajone mažiausiai devyni žmonės žuvo, o dar 18 buvo sužeisti penktadienį susisprogdinus pėsčiajam mirtininkui, pranešė pareigūnai.

Šis išpuolis papildė pastaruoju metu Afganistano sostinę supurčiusių atakų virtinę.

Sprogimas driokstelėjo netoli vietos, kur daug žmonių buvo susirinkę paminėti hazarų etninės bendruomenės iškilaus veikėjo Abdul Ali Mazari (Abdul Ali Mazario) žūties per Talibano išpuolį 23-ąsias metines, sakė Kabulo policijos viršininko atstovas Basiras Mujahidas (Basiras Mudžahidas).

Sostinės policijos vadas Mohammadas Daudas Aminas (Mohamadas Daudas Aminas) anksčiau sakė televizijai „Tolo News“, kad sprogdintojas detonavo bombą patikros poste, „kai buvo atpažintas policijos“.

„Sprogdintojas nesugebėjo patekti vidun ir smogti susirinkimui“, – pridūrė pareigūnas ir nurodė, kad tarp aukų yra vienas policininkas.

Vietos hazarų lyderis Mohammadas Mohaqiqas (Mohamadas Mohakikas) sakė, kad šiuo išpuoliu siekta įbauginti afganistaniečius. Jis kaltino Talibaną ir džihadistų judėjimą "Islamo valstybė" (IS), anksčiau įvykdžiusius atakų prieš šią bendruomenę.

Dauguma hazarų yra šiitai, o sunitai kovotojai visus šiitus laiko atskalūnais ir ragina savo sekėjus juos žudyti.

Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas Wahidas Majro (Vahidas Madžras) sakė, kad kelių sužeistųjų būklė – itin sunki, todėl bijoma, kad aukų dar gali padaugėti

Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės už šią ataką, bet ji buvo įvykdyta didėjant spaudimui Talibanui priimti Afganistano vyriausybės pasiūlymą pradėti tiesiogines taikos derybas.

GALERIJA

  • Išpuolis Kabule: žuvo mažiausiai devyni žmonės
  • Išpuolis Kabule: žuvo mažiausiai devyni žmonės
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS