Išpuoliu Nicoje kaltinami dar trys žmonės | kl.lt

IŠPUOLIU NICOJE KALTINAMI DAR TRYS ŽMONĖS

  • 2

Prancūzijos kovos su terorizmu teisėjas pateikė kaltinimus dar trims vyrams, įtariamiems padėjus vienam islamo ekstremistui, Nicoje sunkvežimiu sutraiškiusiam 86 žmones, šeštadienį pranešė šaltinis šalies teismų sistemoje.

Šie trys vyrai buvo tarp vienuolikos žmonių, pirmadienį areštuotų Nicoje ir vakariniame Nanto mieste, bet kiti aštuoni sulaikytieji vėliau buvo paleisti.

Trys įtariamieji – 24-erių, 31-erių ir 36-erių metų amžiaus – buvo apkaltinti prisidėjus prie teroro išpuolio.

Liepos 14 dieną tunisietis ekstremistas Mohamedas Lahouaiejas Bouhlelis (Mohamedas Lahvaježas Bulelis) nukreipė 19 t sveriantį sunkvežimį į žmones, susirinkusius Nicos pajūrio bulvare žiūrėti Bastilijos paėmimo dienos fejerverkų. Per išpuolį žuvo 19 žmonių iš kelių šalių, o daugiau nei 400 buvo sužeista.

Šis išpuolis buvo įvykdytas šaliai dar nespėjus atsigauti po virtinės ankstesnių džihadistų atakų.

Dėl tariamų sąsajų su 31-erių metų žudiku jau apkaltinti šeši žmonės. Tačiau tyrėjams dar reikia įrodyti, kad jie tikrai žinojo, ką planavo M.L. Bouhlelis.

Tarp kaltinamųjų yra albanų pora Artanas Henajus ir Enkelejda Zace (Enkeleida Začė), taip pat 21-erių metų tunisiečių kilmės prancūzas Ramzi Arefa (Ramzis Arefa), kuris žudikui davė pistoletą, bet nebūtinai žinojo, ką šis planuoja.

Trys penktadienį apkaltinti vyrai vienaip ar kitaip susiję su šiais įtariamaisiais.

Po Nicoje įvykdyto išpuolio džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS) suskubo prisiimti už jį atsakomybę ir pareiškė, kad M.L. Bouhlelis buvo jos sekėjas. Praėjus beveik pusmečiui po išpuolio tyrėjams vis dar bando išsiaiškinti tikruosius užpuoliko motyvus.

„Čia persipynęs islamo radikalizmas, žavėjimasis smurtu ir ankstesnės psichologinės problemos“, – sakė vienas bylai artimas šaltinis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

cely

paskolos pasiūlymas Sveiki Jūs ieškote finansavimo, kad atgaivintumėte savo veiklą, kad įgyvendintumėte projektą arba įsigytumėte butą, bet, deja, bankas jums kelia sąlygas, kurių jūs negalite įvykdyti. Aš siūlau paskolas nuo 5 000 eurų iki 50 000 000 eurų ir daugiau visiems asmenims, kurie sugebės grąžinti palūkanas už 3 proc. Per metus. Taigi, jei jums reikia paskolos, kad išeitumėte iš aklavietės arba norėdami patenkinti savo asmeninius poreikius, galite susisiekti su mumis elektroniniu paštu, norėdami gauti paskolą per 48 valandas. Pasiūlymas galioja visiems asmenims, rimtiems ir labai geram pobūdžiui. El. Paštas: celyalegria007@gmail.com NB: nėra sunku susilaikyti Ponia Cely Alegria Finance

kaip

antraste furomuluota ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS