Italijos pakrančių apsauga išgelbėjo 264 migrantus | kl.lt

ITALIJOS PAKRANČIŲ APSAUGA IŠGELBĖJO 264 MIGRANTUS

  • 4

Italijos pakrančių apsaugos tarnyba ketvirtadienį pranešė išgelbėjusi 264 migrantus, plaukusius netoli Kalabrijos krantų, kur žmonių kontrabandininkai vis dažniau naudoja nedidelius laivus.

Laivas buvo pastebėtas iš Europos Sąjungos sienų apsaugos agentūros "Frontex" lėktuvo. Migrantai buvo išgelbėti netoli Italijos pietinio Krotonės miesto, nurodė pakrančių apsaugos atstovas.

Pasak jo, šis nedidelis laivas tikriausiai atplaukė iš Turkijos. Gelbėjimo operacijoje dalyvavo keli italų pakrančių sargybos laivai ir vienas britų laivas, dalyvaujantis "Frontex" misijoje.

2014 metų gruodį ir 2015 metų sausį žmonių kontrabandininkai buvo atplukdę maždaug šešis migrantų pilnus laivus, įjungė autopilotus ir paliko juos likimo valiai.

Šie laivai buvo atplukdyti iš Turkijos.

"Šioje zonoje reta pamatyti didelių laivų - čia paprastai plaukioja (tik) jachtos", - sakė pakrančių apsaugos atstovas.

2017-aisiais migracijos padėtis Italijoje smarkiai pasikeitė: pirmus šešis mėnesius antplūdis tebebuvo didelis, bet vėliau jis smarkiai sumažėjo, sudarius prieštaringai vertinamus susitarimus su Libija, iš kurios išplaukia daugelis neteisėtus atvykėlius gabenančių laivų.

Pernai Italiją pasiekė apie 119 tūkst. žmonių - 35 proc. mažiau negu 2016-aisiais.

Vis dėlto šis maršrutas išlieka pavojingas. Sausį prie Libijos krantų žuvo jau mažiausiai 10 migrantų, dar apie 150, tarp jų vaikų, dingo.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kęstas

Globalizacija (kaip šie migrantai) ir robotai mažina mūsų algas. "2017 m. kovo mėn. publikuotame darbe "Robotai ir darbo vietos: įrodymai iš JAV darbo rinkų", autoriai Acemoglu ir Restrepo konstatuoja, kad vienas papildomas robotas tūkstančiui darbuotojų sumažina užimtumo ir gyventojų santykį apie 0,18-0,34 procento, o darbo užmokestį - 0,25-0,5 proc. Tai yra grėsmingi mums visiems skaičiai. Kalbant apie profesinius sektorius, autoriai aptinka, kad robotų koncentracijos poveikis yra stipriausias automobilių gamybos, elektronikos, metalo gaminių, chemijos, farmacijos, plastikų, maisto, stiklo ir keramikos srityse." Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką, skyriuje "Ar pajėgtum, Skverneli?".

nieko gero nelaukit

Užuojauta jau nepadės,jie veržiasi į ES,nemokamas pragyvenimas,pašalpos,nebaudžiamumas.Visokie žmogaus teisių aktyvistai,tie patys Italijos laivai laksto pagal Libijos pakrantes graibo nelegalus iš vandens ir tempia į ES.Užvakar per Euronews rodė, Italijos premjeras pasakė,kad jie nesirengia iš savo valstybės biudžeto išlaikyti pabėgėlių,o reikalaus,kad padalintų nelegalus visoms ES valstybėms.

gana

uzuojauta europai ir tiems kas juos priims
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS