Japonijoje stichija padarė daugiau nei 340 milijonų eurų žalos | kl.lt

JAPONIJOJE STICHIJA PADARĖ DAUGIAU NEI 340 MILIJONŲ EURŲ ŽALOS

  • 1

Japonijoje smarkios liūtys ir jų sukelti potvyniai bei nuošliaužos padarė 43,69 milijardo jenų (apie 343 milijonus dolerių) žalos. Tokį skaičių sekmadienį paskelbė šalies Žemės ūkio, miškininkystės ir žvejybos ministerija.

Pažymima, kad šie duomenys nėra galutiniai.

Anksčiau sekmadienį buvo pranešta, kad Japonijoje smarkių liūčių ir jų sukeltų potvynių bei nuošliaužų aukų skaičius išaugo iki 216, dar kelios dešimtys žmonių laikomi dingusiais be žinios. Specialiosios tarnybos, kurioms padeda policija ir savigynos pajėgų kariškiai, tęsia paieškų ir gelbėjimo operacijas. Tūkstančiai savanorių iš visos šalies atvyko į vakarinius Japonijos rajonus padėti nuo stichijos smūgio nukentėjusiems žmonėms.

31-oje iš 47 Japonijos prefektūrų stichija visiškai sunaikino mažiausiai 160 gyvenamųjų namų, apie 700 namų smarkiai apgriauti, daugiau kaip 25 tūkstančiai apsemti. Beveik 6 tūkstančiai žmonių vis dar glaudžiasi specialiuose evakavimo centruose, kadangi negali grįžti į savo namus. Situaciją komplikuoja tai, kad visoje Japonijos teritorijoje nusistovėjo labai karšti orai - nuo ankstaus ryto termometrai rodė daugiau kaip 30 laipsnių.

Smarkios liūtys užgriuvo Japoniją praėjusios savaitės viduryje dėl taifūno Prapirun poveikio. Kai kuriuose šalies rajonuose per kelias dienas iškrito daugiau kaip 1000 milimetrų kritulių. Tai sukėlė potvynius ir nuošliaužas. Šis potvynių aukų skaičius šalyje yra didžiausias nuo 1953 metų. Tada Kiūšiū saloje Japonijos vakaruose žuvo 759 žmonės, o daugiau kaip 450 tūkstančių gyventojų neteko pastogės.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Japonai tą sumą turi prisiteist iš vėjininkų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS