Jemeno režimo pajėgos atkovojo istorinį uostamiestį | kl.lt

JEMENO REŽIMO PAJĖGOS ATKOVOJO ISTORINĮ UOSTAMIESTĮ

  • 0

Jemeno vyriausybės pajėgos penktadienį perėmė istorinio Raudonosios jūros uosto Muchos kontrolę po kelias savaites trukusių kruvinų susirėmimų su šiitų husių sukilėliais ir jų sąjungininkais, pranešė režimo atstovas.

„Mušį dėl Muchos baigėme“, – sakė ginkluotųjų pajėgų atstovas Mohammedas al Naqibas (Mohamedas Nakibas) naujienų agentūrai AFP. Jis pridūrė, kad sukilėliai buvo priversti bėgti iš šio miesto.

Kitas šaltinis kariuomenėje patvirtino, kad vyriausybės pajėgos „visiškai kontroliuoja“ uostamiestį.

Tačiau kariškiai susidūrė su atkakliu sukilėlių pasipriešinimu – per trečiadienį žuvo 24 sukilėlių ir aštuoni vyriausybės pajėgų kariai.

Mucha anksčiau buvo pagrindinis Jemeno uostas, iš kurio būdavo eksportuojama šalies aukštumose užauginta kava. Tačiau XIX amžiuje jį nurungė toliau į šiaurę esanti Hodeida, kuri iki šiol yra sukilėlių rankose, ir pietinis Adeno uostamiestis, kuriame dabar įsikūrusi vyriausybės būstinė. Šalies sostinę Saną kontroliuoja sukilėliai.

Vyriausybės pajėgos sausio 7 dieną pradėjo plataus masto sukilėlių puolimą, siekdamos iš sukilėlių atsiimti beveik visą jų kontroliuojamą 450 km ilgio Raudonosios jūros pakrantės ruožą.

Padedant Saudo Arabijos vadovaujamai koalicijai, Jemeno prezidentui Abedrabbo Mansourui Hadi (Abedrabui Mansurui Hadžiui) ištikimos pajėgos palaipsniui atsiima teritorijas iš sukilėlių. Nuo operacijos pradžios žuvo daugiau nei 400 susirėmimų dalyvių.

GALERIJA

  • Jemeno režimo pajėgos atkovojo istorinį uostamiestį
  • Jemeno režimo pajėgos atkovojo istorinį uostamiestį
  • Jemeno režimo pajėgos atkovojo istorinį uostamiestį
  • Jemeno režimo pajėgos atkovojo istorinį uostamiestį
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS