Kanados sostinės apylinkes užklupo tornadas | kl.lt

KANADOS SOSTINĖS APYLINKES UŽKLUPO TORNADAS

  • 1

Kanados sostinės apylinkes penktadienį užklupo sumaištį sukėlęs tornadas; buvo sužeisti dešimtys žmonių, apgadinti jų namai, apversta automobilių, o per 130 tūkst. žmonių liko be elektros tiekimo, paskelbė vietos žiniasklaida.

Anot meteorologų, vėjo greitis siekė 190 km per val., o stipriausias stichijos smūgis teko Gatino miestui.

Socialiniuose tinkluose pasklido namų su apgadintais stogais nuotraukos, o viename dramatiškame vaizdo įraše matyti vėjo nuverčiami medžiai ir ore sūkuriuojančios nuolaužos.

„Nutrūko elektros tiekimas ir trumpiau kaip po minutės langus pradėjo daužyti vėjas“, – naujienų agentūrai AFP sakė įrašo autorius Vincentas-Carlas Leriche (Vensanas Karlas Lerišas).

„Visur skriejo nuolaužos. Niekur, išskyrus Holivudo filmus, nemačiau nieko panašaus“, – pasakojo 30-metis Gatino gyventojas, pridurdamas, kad stebėjo, kaip į lauką nupučiamos sofos ir šaldytuvai.

Kaip vietos žiniasklaidą informavo Otavos avarinės tarnybos darbuotojas Anthony Di Monte (Entonis Di Montė), buvo sužeisti maždaug 30 žmonių, iš jų penki – sunkiai.

Tuo tarpu elektros bendrovė „HydroQuebec“ pranešė, kad penktadienio vakarą sostinėje ir jos apylinkėse be elektros energijos liko daugiau kaip 130 tūkst. žmonių.

Kanados premjeras Justinas Trudeau (Džastinas Triudo) paragino gyventojus aplankyti kaimynus, kuriems galbūt reikia pagalbos.

„Stebime padėtį ir galvojame apie visus nukentėjusiuosius“, – parašė jis socialiniame tinkle „Twitter“.

Penktadienio popietę Ontarijaus ir Kvebeko provincijose buvo paskelbta ekstremalių orų pavojus. Vėjas susilpnėjo slinkdamas Didžiojo Monrealio link, kuris buvo užkluptas smarkių liūčių, bet išvengė rimtos žalos.

GALERIJA

  • Kanados sostinės apylinkes užklupo tornadas
Scanpix nuotr.
Gairės: Otava, Kanada, tornadas
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Toronto

Jokio tornado nebuvo Toronte,o Kvebekas,tai vajeeee dar geras gabalas kelio!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS