Per išpuolį Kentukio mokykloje nušauti du moksleiviai, 18 žmonių sužeisti | kl.lt

PER IŠPUOLĮ KENTUKIO MOKYKLOJE NUŠAUTI DU MOKSLEIVIAI, 18 ŽMONIŲ SUŽEISTI

  • 3

Kentukio vidurinėje mokykloje antradienį ryte pistoletu ginkluotas paauglys nušovė du bendramokslius ir dar daugiau nei tuziną žmonių sužeidė.

Penkiolikametis paauglys, įtariamas surengęs šaudynes į vakarus nuo Kentukio esančio nedidelio Bentono miesto vidurinėje, šiuo metu uždarytas į areštinę. Jo tapatybė neskelbiama.

Du to paties amžiaus moksleiviai mirė nuo šautinių žaizdų. Dar 13 žmonių per šaudynes buvo pašauti, o penki patyrė kitokių sužalojimų, informavo Kentukio valstijos policija. Aukų amžius – nuo 14 iki 18 metų.

Šūvius išgirdę moksleiviai puolė bėgti, o mokykla buvo nedelsiant uždaryta. Vėliau vaikai autobusu buvo nuvežti į kitą netoliese esančią mokyklą, iš kurios juos galėjo pasiimti tėvai, rašo laikraštis „Marshall County Tribune-Courier“.

Šio išpuolio aukomis tapo 14 berniukų ir šešios mergaitės. Keturi sužeistieji tebegydomi ligoninėje, trys iš jų yra „kritinės, bet stabilios būklės“, ketvirtasis – „stabilios būklės“, nurodė policija.

Įtariamas šaulys buvo sulaikytas nepanaudojus jėgos, jam bus pareikšti kaltinimai dėl dviejų žmonių nužudymo ir pasikėsinimo nužudyti, sakė Kentukio gubernatorius Mattas Bevinas (Matas Bevinas).

Vienas sužeistų moksleivių mirė vietoje, kitas – atvežtas į ligoninę, nurodė Kentukio valstijos policijos komisaras Rickas Sandersas (Rikas Sandersas).

„Viskas prasidėjo 7 val. 57 min. (15 val. 57 min.), kai pistoletu ginkluotas moksleivis atėjo į mokyklą ir ėmė šaudyti“, – sakė komisaras.

Pasak jo, iškart buvo paskambinta pagalbos telefonu 911, o 8 val. 06 min. policija jau buvo atvykusi į įvykio vietą.

Įtariamąjį sulaukė šerifo biuro pareigūnas, pirmasis atvykęs į incidento vietą, sakė R. Sandersas.

Valstijos policija neseniai šioje mokykloje rengė mokymus, kurių metu aiškino moksleiviams ir mokytojams, kaip elgtis kilus šaudynėms, sakė komisaras ir pridūrė, kad visi, incidento metu buvę toje vidurinėje mokykloje, reagavo teisingai.

Incidento metu mokykloje buvo vadinamasis SRO (School Resource Officer) – teisėsaugos pareigūnas, atsakingas už saugumo užtikrinimą ir nusikaltimų prevenciją švietimo įstaigoje.

„Tos mokyklos SRO šįryt teko nemažai patirti“, – sakė komisaras, tačiau nepateikė daugiau jokios informacijos apie to pareigūno veiksmus šaudynių metu.

„Mūsų bendruomenėms tai didžiulė, sukrečianti tragedija, – sakė gubernatorius M. Bevinas. – Sunku patikėti, kad tai galėjo įvykti tokioje mažoje, glaudžioje Maršalo apygardos bendruomenėje“.

GALERIJA

  • Per išpuolį Kentukio mokykloje nušauti du moksleiviai, 18 žmonių sužeisti
  • Per išpuolį Kentukio mokykloje nušauti du moksleiviai, 18 žmonių sužeisti
  • Per išpuolį Kentukio mokykloje nušauti du moksleiviai, 18 žmonių sužeisti
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Amerika pirty Amerika tu taip arti.Musu veikejai nerodo tikroves apie Amerika.Maciau per uzsienio tel.Neduok dieve tokios Amerikos.Visi ginkluoti nusikaltimai.Narkomanai negyvi guli ant gatves.Surenka mentai.O kur marichuana prostitucija ir ubagu seimos.Apie tai nekalba.Trampas rekia Amerika pirma.Gerai rekt kai visos salys moka duokle uz Nato.Jei nemoketu niekas neapgintu.O kam ta Lietuva reikalinga.Ji naftos tai neturi.Ka veiks amerikonas atejes.Nebent uz dyka viska nupirks.

...

Tai jau tampa amerikos mokyklų kasdienybe... ko siekia ir tos mūsų Seimo visokio plauko Š***: "Vaikų saviraiškos teisių negalima varžyt!"

tai

/demokratinis/ kauboiskas aukleimas vaiku kur visur propoguojamas smurtas ir visi genocidai tuo ruosiant sadistus kad galetu uzvaldyti pasauli ir susinaikinti kas ir daroma......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS