Kinijoje – šiurpi autobuso avarija | kl.lt

KINIJOJE – ŠIURPI AUTOBUSO AVARIJA

  • 2

Pietvakarinėje Kinijos dalyje vieno keleivinio autobuso vairuotojui įsivėlus į peštynes su keleive ir nesuvaldžius transporto priemonės, ši nulėkė nuo tilto, o per avariją žuvo mažiausiai 13 žmonių, penktadienį pranešė policija.

Padarytame vaizdo įraše matyti, kaip viena moteris kažkokiu daiktu tranko vairuotojui per galvą, jis  atsakydamas suduoda viena ranka atgal, o keleivė vėl jį užsipuola.

Tada vairuotojas staigiai pasuka vairą į kairę, autobusas atsiduria priešpriešinio eismo juostoje, trenkiasi į vieną automobilį ir, pralaužęs apsauginius kelio atitvarus, nuskrieja į Jangdzės upę pietvakariniame Čongčingo mieste.

Gelbėtojai iš upės ištraukė 13 žmonių palaikus, dar du žmonės laikomi dingusiais. Autobusu važiavo iš viso 15 žmonių.

Pasak vietos policijos pareigūnų, incidentą sukėlusi 48 metų moteris praleido savo stotelę ir priėjo paprašyti vairuotojo, kad ją išleistų.

Šiam atsisakius, tarp jų prasidėjo konfliktas, nurodoma policijos oficialioje paskyroje socialiniame tinkle „Weibo“.

Nukentėjusiųjų gelbėjimo ir paieškos darbuose dalyvavo daugiau nei 70 gelbėtojų valčių, narai ir povandeniniai robotai.

„Akimirksniu praradome 15 gyvybių - tai labai skaudi pamoka“, – nurodė policija.

Pražūtingos eismo nelaimės Kinijoje gana dažnos. Remiantis oficialia informacija, 2015 metais per eismo įvykius visoje Kinijoje žuvo 58 tūkst. žmonių.

Dažniausiai avarijų įvyksta dėl viršyto saugaus greičio, pavojingo lenkimo, prastos transporto priemonių būklės ir vairuotojų nuovargio.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Kaip biblijoj ir parašyta: "Moteris tai vartai į pragarus".

Anonimas

?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS