Tailande apvirtus eskursijų laivui dingo dešimtys žmonių, yra žuvusiųjų | kl.lt

TAILANDE APVIRTUS ESKURSIJŲ LAIVUI DINGO DEŠIMTYS ŽMONIŲ, YRA ŽUVUSIŲJŲ

  • 0

Audringuose vandenyse netoli Tailandui priklausančios Puketo salos apvirtus turistus iš Kinijos plukdžiusiam laivui žuvo mažiausiai vienas žmogus, o dar dešimtys tebėra dingę, vėlai ketvirtadienį pranešė pareigūnai.

Taip pat patvirtinta, kad sutemus gelbėjimo operacija buvo sustabdyta, kol prašvis.

Laivas „Phoenix“, plukdęs apie 90 keleivių, apvirto siaučiant aukštoms bangoms.

Per gelbėjimo operaciją iš vandens buvo ištrauktas vieno vyro, dėvėjusio gelbėjimosi liemenę su „Phoenix“ emblema, lavonas. Auka buvo aptikta netoli vienos iš salelių, esančių netoli Puketo krantų.

„Dingę 53 žmonės“, – žurnalistams sakė Puketo pietinės dalies gubernatorius Noraphatas Plodthongas (Norapatas Plodtongas).

„Gelbėjimo darbus sustabdėme... Vėl pradėsime ryte“, – pridūrė jis.

Televizijos reportaže iš Puketo prieplaukos matyti antklodėmis apsigobę sukrėsti turistai. Kelios moterys verkė, o medikai rūpinosi sužeistaisiais.

Audra laivą užklupo apie 16 val. vietos (12 val. Lietuvos) laiku, jam grįžtant iš Račos salos į Puketą, televizijai sakė „Phoenix“ kapitonas Somjingas Boonthamas (Somčingas Buntamas).

Jis tvirtino, kad laivą talžė penkių metrų aukščio bangos, užliejusios denį. „Phoenix“ pradėjus lėtai svirti ant šono, kapitonas perspėjo keleivius užsidėti gelbėjimosi liemenes ir išskleisti pripučiamus plaustus.

„Pasiunčiau žmogų, kad padėtų jiems užsidėti gelbėjimosi liemenes... Jie visi buvo svečiai iš Kinijos, išskyrus du“ vakariečius, pridūrė jis. Pasak kapitono, apie pusė keleivių dar nėra rasti.

Turistų magnetas

Puketas pritraukia daug užsieniečių, įskaitant saulės išsiilgusius Vakarų šalių gyventojus ir daugybę turistų iš Kinijos, sudarančių didžiąją dalį tarp 35 mln. žmonių, kaip prognozuojama, aplankysiančių karalystę šiais metais.

Noraphatas Plodthongas sakė, kad Puketo pareigūnai trečiadienį buvo paskelbę perspėjimą dėl audringų orų.

„Šią pavakarę pūtė smarkus vėjas“, – pabrėžė jis ir pridūrė, kad jūroje įstrigo dar apie 10 kitų pramoginių laivelių. Jiems pagalbą teikia policijos ir karinių jūrų pajėgų laivai.

Ketvirtadienį vakare buvo pranešta, kad tuose pačiuose vandenyse, kur įvyko „Phoenix“ avarija, apvirto du kiti laivai.

Vienas iš jų buvo jachta „Senerita“, kuria plaukė 39 žmonės, sakė pareigūnai.

Abiem pastaraisiais atvejais visi apvirtusių laivelių keleiviai buvo išgelbėti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS