Per Liepojos ralį nukritęs sraigtasparnis kliudė elektros laidus, žuvo lenkas pilotas | kl.lt

PER LIEPOJOS RALĮ NUKRITĘS SRAIGTASPARNIS KLIUDĖ ELEKTROS LAIDUS, ŽUVO LENKAS PILOTAS

  • 1

Per Latvijos pietvakariniame Priekulės rajone sekmadienį vykstantį Liepojos ralį nukritęs civilinis sraigtasparnis užkabino elektros laidus, agentūrai BNS patvirtino Civilinės aviacijos agentūros direktorius Maris Gorodcovas.

Jis teigia kol kas turintis tik pirminės informacijos, tačiau vietoje dirbančių tarnybų atstovai patvirtino, kad avarija iš tiesų įvyko dėl to, kad sraigtasparnis užkabino elektros liniją.

Elektros tinklų operatorius „Sadales Tikls“ taip pat patvirtino, kad tuo metu, kai įvyko nelaimė, tame rajone sutriko elektros tiekimas.

M. Gorodcovas patvirtino, kad nukrito 2006 metų gamybos keturvietis sraigtasparnis „Robinson R44“, registruotas Latvijoje.

Vietos policijos vadas Gintas Ešenvaldas BNS sakė, kad sraigtasparnį pilotavo Lenkijos pilietis, kuris, remiantis preliminariais duomenimis, žuvo.

Greitosios pagalbos atstovė pranešė, kad du iš trijų sužeistų žmonių yra be sąmonės, jų būklė sunki. Trečio žmogaus sužeidimai yra lengvesni.

Policija skelbia gavusi pranešimą apie nelaimę 13.35 val., o sraigtasparnis nukrito keliomis minutėmis anksčiau. Šiuo metu įvykio vietoje dirba gelbėtojai ir medikai.

Vienas iš ralio organizatorių BNS sakė, kad nelaimė įvyko vienuoliktajame ralio etape, kuris dėl įvykusios nelaimės sustabdytas.

Skelbiama, kad sraigtasparnis nukrito kildamas. Pasak liudininkų, ir remiantis vaizdo įrašais, pakilęs orlaivis nukrito nuskridęs kelis šimtus metrų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Ar tik ne kinietiškom detalėm jis buvo remontuotas, ar ne tie 'integruotieji' remontą 'vykdė'?..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS