Britų policija: per incidentą prie parlamento išvengta mirtinų sužalojimų | kl.lt

BRITŲ POLICIJA: PER INCIDENTĄ PRIE PARLAMENTO IŠVENGTA MIRTINŲ SUŽALOJIMŲ

  • 0

Manoma, kad per antradienio incidentą prie Didžiosios Britanijos parlamento rūmų, kai automobilis pramušė užtvaras ir rėžėsi pėsčiuosius, žmonės nepatyrė „gyvybei pavojingų“ sužalojimų, pranešė policija.

„Šiuo etapu pareigūnai nemano, kad esama žmonių, kurių gyvybei grėstų pavojus“, – rašoma Skotland Jardo išplatintame pranešime.

Londono greitosios pagalbos tarnyba informavo įvykio vietoje suteikusi pagalbą dviem nesunkiai sužeistiems žmonėms ir išvežusi juos į ligoninę.

Anksčiau policija pranešė, kad automobiliui antradienį pramušus užtvaras prie Vestminsterio ir įsirėžus į praeivius buvo sužeista pėsčiųjų, o ginkluoti policijos pareigūnai suėmė vairuotoją.

„Šiandien 7 val. 37 min. (vietos, 9 val. 37 min. Lietuvos laiku) automobilis rėžėsi į parlamento pastato užtvaras“, – sakoma policijos pranešime.

„Automobilį vairavęs vyras buvo sulaikytas pareigūnų įvykio vietoje, – pridūrė policija. – Buvo sužeista keletas pėsčiųjų.“

Naujienų portalo „Euronews“ žurnalistas Vincentas McAviney (Vinsentas Makeivinis) per „Twitter“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip virtinė policijos automobilių įjungomis sirenomis atvažiuoja į įvykio vietą prie Vestminsterio rūmų, o iš jų iššokę ginkluoti pareigūnai sulaiko sudaužytoje sidabro spalvos mašinoje buvusį įtariamąjį ir, uždėję antrankius, išsiveda.

Vyras dėvėjo džinsus ir juodą pūkinę striukę.

Aplinkinės gatvės ir metropoliteno stotys buvo uždarytos, o policija pridūrė vykdanti kovos su terorizmu operaciją.

Įvykio vietoje dirba dešimtys teisėsaugos pareigūnų.

Įvykio liudininkė Ewalina Ochab (Evalina Očab) sakė naujienų agentūrai „Press Association“, kad incidentas „atrodė esąs tyčinis“.

„Ėjau kitoje (gatvės) pusėje. Išgirdau kažkokį triukšmą, kažkas pradėjo klykti“, – pasakojo ji.

„Atsigręžiau ir pamačiau sidabrinį automobilį, važiuojantį labai arti užtvarų, galbūt netgi šaligatviu“, – pridūrė moteris. – Manau, (incidentas) atrodė tyčinis – automobilis važiavo dideliu greičiu, užtvarų link.“

Praeitais metais prie Vestminsterio rūmų buvo įvykdytas teroro išpuolis: 52 metų į islamą atsivertęs Britanijos pilietis Khalidas Masoodas (Chalidas Masudas) nukreipė automobilį į pėsčiuosius ant tilto per Temzės upę, o vėliau mirtinai subadė prie parlamento budėjusį policininką.

Per šį išpuolį žuvo penki žmonės, dar apie 50 buvo sužeisti, o policija Kh. Masoodą nukovė.

Lietuviai nenukentėjo

Užsienio reikalų ministerijos duomenimis, Lietuvos piliečiai nenukentėjo per automobilio avariją prie Jungtinės Karalystės parlamento Londone.

Antradienį Londone automobilis pramušė užtvaras ir rėžėsi į pėsčiuosius. Žmonės, pirminiais duomenimis, nepatyrė gyvybei pavojingų sužalojimų.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija pirminę informaciją konsulinės pagalbos klausimais visą parą teikia telefonu +370 5 236 2444 arba el. paštu pilieciai@urm.lt.

Taip pat galima kreiptis į Lietuvos ambasadą Jungtinėje Karalystėje.

GALERIJA

  • Britų policija: per incidentą prie parlamento išvengta mirtinų sužalojimų
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS