Malyje žuvo trys Jungtinių Tautų taikdariai | kl.lt

MALYJE ŽUVO TRYS JUNGTINIŲ TAUTŲ TAIKDARIAI

Grupė nežinomų ginkluotų žmonių Malio pietuose užpuolė automobilį, kuriuo važiavo JT misijos šioje šalyje (MINUSMA) atstovai. Kaip sakoma misijos pranešime, žuvo trys taikdariai.

Incidentas įvyko penktadienio vakarą vietos laiku kelyje, vedančiame į Sibu vietovę, už 44 kilometrų į pietvakarius nuo Malio sostinės Bamako. Taikdariai važiavo išsinuomotu automobiliu ne tarnybos metu.

„Trys taikdariai žuvo, dar vienas buvo sužeistas. Automobilį vairavęs civilis taip pat nukentėjo“, - sakoma MINUSMA pranešime.

JT generalinio sekretoriaus specialusis atstovas Malyje ir misijos vadovas Mahamatas Salehas Annadifas pareiškė, kad jį sukrėtė žinia apie užpuolimą.

Jungtinės Tautos operaciją MINUSMA (angl. Multinational Intergrated Stabilization Mission) Malyje vykdo nuo 2013 m. MINUSMA tikslas - stabilizuoti padėtį šalyje, remti pereinamojo laikotarpio veiksmų plano įgyvendinimą, apsaugoti civilius gyventojus, propaguoti ir ginti žmogaus teises, prisidėti prie humanitarinės pagalbos teikimo, kultūros paveldo išsaugojimo, padėti užtikrinti teisingumą nacionaliniu ir tarptautiniu lygmenimis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Seniokas

Kodėl Viktoras Diawara nevažiuoja tėvynės ginti ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS