Meksikoje per šaudynes naktiniame klube žuvo mažiausiai 15 žmonių | kl.lt

MEKSIKOJE PER ŠAUDYNES NAKTINIAME KLUBE ŽUVO MAŽIAUSIAI 15 ŽMONIŲ

  • 0

Vidurio Meksikoje mažiausiai 15 žmonių žuvo per šaudynes viename naktiniame klube, šeštadienį pranešė prokurorai.

Dar keturi žmonės – trys vyrai ir moteris – buvo sužeisti, naujienų agentūrai AFP telefonu sakė prokuratūros atstovas Juanas Jose Martinezas (Chuanas Chosė Martinesas).

Incidentas įvyko viename naktiniame klube Gvanachuato valstijoje. Joje valdžia yra pradėjusi operaciją prieš nusikaltėlių gaujas, siejamas su degalų vagystėmis.

Išpuolis buvo surengtas anksti šeštadienį: keli gerai ginkluoti vyrai paleido ugnį į klubą „La Playa“ Salamankos mieste, o vėliau paspruko automobiliu, pridūrė prokuratūros atstovas.

Keturi sužeistieji buvo išvežti į netoliese esančią ligoninę. Kol kas nė vienos iš aukų tapatybė nenustatyta.

Per Salamanką nutiestas valstybinės naftos įmonės „Petroleos Mexicanos“ (PEMEX) pagrindinis produktotiekis. Per kelis pastaruosius metus dėl degalų vagysčių ši bendrovė patyrė apie 3 mlrd. JAV dolerių žalą.

Sausio pabaigoje netoli PEMEX naftos perdirbimo įmonės Salamankoje automobilių stovėjimo aikštelėje buvo rastas bombos muliažas.

Šalimais buvo rasta užrašų, kuriais grasinama šalies prezidentui Andresui Manueliui Lopezui Obradorui (Andresui Manueliui Lopesui Obradorui) ir reikalaujama, kad jis išvestų šiame regione veikiančią kariuomenę, kovojančią su degalų vagių gaujomis.

Salamanka yra arčiau kaip už 100 km nuo Santa Rosa de Limos, kur prieš kelias dienas tarnybos surengė operaciją prieš Juaną Antonio Yepezą (Chuaną Antonijų Jepesą) – numanomą degalų vagių kartelio vadeivą

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS